Een uitstekende 2e helft!

Groen Wit JO15-3
Beek Vooruit JO15-5
18-03-2017
3-7

Als ik het zo eens zit na te kijken was het best al lang geleden. Al 9 wedstrijden zonder winst en eerlijk gezegd voelt dat helemaal niet zo! En met het mooie gelijkspel van vorige week groeit het vertrouwen op een mooi resultaat vandaag.
Tim heeft deze week de trainingen hervat na een langdurige blessure, Daan en Mark afwezig maar vandaag met Lars en gastspeler Lorenzo.

Na een kleine week griep en nog steeds nauwelijks stem neem ik naast Erik plaats op de bank. Mark aan de andere kant met de vlag in de hand. We kijken hoe onze jongens voorzichtig proberen met combinatiespel de thuisclub onder druk te zetten. Maar de groenwitten zijn feller op alle fronten en kunnen daarmee hun snelle buitenspelers vaak gevaarlijk in stelling brengen.
Maar de Beekse verdediging staat vrij aardig. En als het al een keertje mis gaat dan staat er keurige rugdekking achter. Lijkt een niets aan de hand show.

Maar na een minuut of 10 moeten we noodgedwongen wisselen. Rik krijgt kort achter elkaar 2 tikken op dezelfde enkel en Joost heeft last van spieren in de bil en de nek.
Misschien dat daardoor even de focus verdwijnt en we plotsklaps op 1-0 achter staan. Luuk verdedigt de bal onzuiver uit door het midden (!) en dus heeft de lepe spits van Groen Wit een makkie en tikt de bal langs Mathijs binnen. Domper...

Gelukkig valt er rond de 20e minuut wat te juichen voor de Beekenaren. Maikel kopt de bal over de verdediging heen in de voeten van Danisho. Die heeft weinig moeite om de bal over de uitstormende keeper heen te lobben en scoort de verdiende 1-1.

Het spel golft aardig op en neer. Vanuit Beeks perspectief denk je dat we voetballend beter zijn, maar nog steeds te slap in het duel. De neutrale toeschouwer ziet echter dat de kansen voor de thuisclub gevaarlijker zijn dan de aanvallen van de gasten. Mathijs treedt een aantal keer reddend op, de backs hebben het moeilijk en het centrum zoekt.
Ook het middenveld kan het golvende voetbal maar lastig belopen en de afstand naar de voorhoede wordt steeds groter. Maar er wordt leuk gevoetbald met als hoogtepunt een geweldige combinatie over 4 schijven. Eén keer raken, dubbel driehoekje. Fingerlickin'good! Helaas geen doelpunt, maar van die aanval dromen we vannacht nog wel een keertje!

Dat doelpunt komt er wel. Nog 2 zelfs in de eerste helft. Het eerste van die twee is voor Groen Wit. Met een prima combinatie snijden de streephemden als een warm mes door de boter door onze verdediging. Mathijs zit nog wel aan het venijnige schot, maar het valt uiteindelijk toch in de korte hoek binnen. Balen, want het is bijna rust.

En terwijl ik de tekst in de ouderapp zet wordt er afgetrapt en gaat het weer verder. Met nog een klein half minuutje te gaan gaat de Beekse aanval voort. Een mooie bal 'over de hele' komt over de verdediging heen bij Danisho.
Weer komt de dappere keeper uit 't Aogje uit zijn goal gestormd, maar dit keer verschalkt onze aanvaller hem met een geplaatst schot (LB+2xB op de Xbox geloof ik) in de verre hoek: 2-2 en direct rust.

We hebben afgesproken dat de kleedkamer-talk daar ook blijft, dus verklappen we hier niets. Behalve dan dat zowel Erik als Mark als uw pennenlikker wat te melden hadden. EN met flink wat zelfvertrouwen beginnen we weer aan de 2e helft.

Met méér felheid beginnen we aan helft 2. Om na 4 minuten het deksel op de neus te krijgen. Ravi dekt zijn mannetje dit keer aan de verkeerde kant en wordt met 'een kontje' het nakijken gegeven. Vrij voor Mathijs faalt de sterk spelende nummer 10 niet en dus moeten we weer in de achtervolging.

Een kwartiertje aanvallend Beeks voetbal, wat kansen heen en weer en een handjevol tactische omzettingen verder krijgen we weer loon naar werken. Via de linkerflank komt de bal zo gevaarlijk voor het doel dat de keeper de bal niet klemvast heeft. De wegstuiterende bal komt bij Lars die de bal hoog inschiet: 3-3!

Vanaf de 20e minuut hebben we langs de kant niets meer hoeven te doen. Opeens valt alles goed en denderen we in korte tijd over het arme Groen Wit heen. Daar waar de Beekse Bikkels enkele weken geleden 2 weken op rij werden weg gecounterd bij Baronie deden we het nu zelf.

De 21e minuut was een prima dieptepass het begin van onze feestvreugde. Mooi op maat komt de bal bij Danisho die eerder bij de bal is dan de keeper. En 1-op-1 is hij (ook) vandaag ijzersterk: 3-4!

Minuut 24 speelt Xander met zijn chocoladebeen de bal tussen de verdedigers door ook de diepte in en het scenario van enkele minuten daarvoor herhaalt zich. 3-5 op het scorebord en 2 doelpuntjes los. Wat een weelde!

En mede daardoor is het ook voor de andere boys lekker voetballen. Ik doe de andere jongens misschien tekort doen als ik toch wat namen noem, want in die fase was het een genot om te zien wat er gebeurde op het veld.
Lorenzo sleurde dat het een lieve lust was, Julius liet nu in de wedstrijd zien wat we al weken in de trainingen zien: afschermen, breed maken, kaatsen. Yummie! Marijn heerste achterin en liep alle gaten dicht. Maar ook Rik (vandaag op 3 posities uitstekend!) en Luuk Z waren 'beast'.

Twee minuutjes na de 3-5 diende Marijn de definitieve genadeklap uit door vanaf de linkerzijkant een vrije trap van ruim 20 meter hoog in het net te jagen. Wat een mooie goal!

Maar wat mij betreft is de mooiste vandaag van Lars, die met een technisch heel lastig doelpunt het slotakkoord plaatste.

Op een diepe bal leek Danisho nèt te laat bij de bal te zijn. Maar omdat de keeper de bal met een sliding probeerde weg te schieten en onze aanvaller toch ff doorzette klutste de bal met een hoge boog naar de rechterzijde van het strafschopgebied.
Lars kwam met grote passen aangelopen en schoot de bal in één keer uit de lucht gemikt, hard en zuiver tegen het net. Klaassen, Dolberg, Jörgensen, Lewandowski? Ze hadden het niet beter of mooier kunnen doen!

Eerlijk is eerlijk: 3-7 geeft de krachtsverhoudingen niet helemaal terecht weer. Groen Wit heeft voldoende momenten gehad waarop ze de wedstrijd eerder in het slot hadden kunnen gooien. Maar goed keeperswerk van Mathijs en een uitstekende teamprestatie hebben ervoor gezorgd dat de 3 punten meer terug gaan naar de Beek.

Volgende week thuis tegen de Veerse Boys. Staan laatste, maar met slechts één puntje minder dan de Beekse Bikkels. Da's op papier dus een leuk potje.
Zijn jullie er volgende week bij?
 

Verslagen

Terug naar boven