Loon naar werken

Beek Vooruit JO15-5
TSC JO15-7
11-03-2017
2-2

De Beekse Bikkels hebben in de wedstrijd tegen TSC JO15-7 écht hun naam eer aan gedaan. En wat zeker zo belangrijk is: eindelijk ook weer een keer loon naar werken door aan het einde van de wedstrijd een dik verdiend punt te mogen vieren.

Het was ook wel een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft zag het er voetballend vanuit een Beeks perspectief best aardig uit. Het combinatiespel was beter dan de afgelopen wedstrijden en de trainingsvormen waren ook zichtbaar op het veld.

En daarmee konden de bezoekers uit Oosterhout keurig onder druk gehouden worden. Zeker, de gasten kregen zo hun kansen. Maar de angst bij de Beekse staf dat er een straffe aanvalsmachine op ons losgelaten werd (TSC had immers de vorige wedstrijd met 12-0 gewonnen!) was ongegrond.

Niet dat we heel goed speelden hoor. Er ontbrak nog wel wat felheid en spirit. Maar het was voldoende om het overwicht te houden. Na een kwartiertje kwamen de camisetas naranjas op een mooie 1-0 voorsprong.
Goed elkaar gecoacht en gekeken naar de vrije ruimte kwam de bal voor de voeten van Maikel. En ook vandaag wist hij van een aardige afstand het vijandelijke doel te vinden en te treffen.

Juist in die fase had er veel meer in gezeten. Ook Danisho en Rick vuurden schoten af, maar helaas troffen die geen doel. Het was wel dè kans geweest om goed afstand te nemen.
Maar de Beekse greep verslapte wat, waardoor de blauwhemden weer wat meer in het spel kwamen. De ruststand werd dan ook niet meer anders: 1-0.

De tweede helft kwam de trots van Oosterhout feller en scherper uit de kleedkamer en was er van het Beekse overwicht weinig meer te merken. Onze organisatie was weg, de koppeltjes waren elkaar kwijt en rugdekking was verdwenen.
Het gevolg daarvan was natuurlijk paniek aan de zijkant (bij mij dan toch), koortsachtig overleg tussen Eric en Mark en hartstochtelijke aanmoedigingen van de aanwezige supporters.

Na een minuut of 5 kwam er langzaam aan wat meer gif in het spel van de thuisploeg en werden de duels weer wat pittiger. Sportief, maar wel steeds vaker mannelijk.
Toch kon het niet uitblijven dat er iets mis ging. Na een minuut of 25 vloog redelijk uit het niets de 1-1 binnen.

Met het rechten van de rug werd er gebuffeld. Daar waar de eerste helft sommige jongens nog wat slapjes acteerden was het nu over de hele linie inzet en werken: Mark en Luuk die met tikkie-takka tegenstanders verschalkten aan de zijlijn, Rik en Danisho die trokken en sleurden, Julius liet weer eens ouderwets een schaar en een passerbeweging zien, het middenveld met Joost, Maikel en Xander maakten veel meters, Luuk en Marijn knokten voor wat ze waard zijn en Jasper en Ravi wisten de razendsnelle vleugelspelers goed in toom te houden. En Mathijs? Ja, Mathijs. Super wedstrijd gekeept.

Toch moest Mathijs zich nog een keer gewonnen geven, want enkele minuten na de 1-1 kon een speler van TSC redelijk ongehinderd de bal van afstand schieten. En daar paste eigenlijk alleen maar gejuich (Oosterhout) en applaus (Prinsenbeek) bij. Die zat er gewoon heel lekker in.

Maar ja, zo lang was er niet meer te spelen. En de uitstekend fluitende scheids Michiel (lekker laten doorspelen volgens de Nijhuis filosofie) had geen redenen om lang blessuretijd bij te trekken. Volle bak vooruit dus. En dat gebeurde ook.

Gedurende de wedstrijd had Danisho al een keer of 8 geprobeerd om er in het centrum doorheen te komen, telkens tevergeefs. De sterke laatste man van TSC wist hem steeds af te stoppen. Maar 3 minuten voor tijd lukte het wel. En vlak voordat hij vreselijk hard wilde uithalen werd hij aangetikt en ging tegen de grond. Geen enkele discussie: penna!

Tegen de regels van de ongeschreven voetbalwet in nam Danisho de bal na overleg met Maikel. En onberispelijk binnen: 2-2.

Het was niet onbegrijpelijk dat de frustratie bij de gasten op dat moment erg hoog opliep. Ook zij hadden immers keihard gewerkt voor een goed resultaat. En door dit gelijke spel raken ze ongetwijfeld hun mooie 2e plek kwijt.
Maar de coaches aan beide kanten waren het roerend met elkaar eens: het was een intensieve, sportieve en erg leuke pot voetbal. Zo mag het iedere week zijn!
 

Verslagen

Terug naar boven