De Beekse Bikkels en het lekkende ventieltje...

Baronie JO15-9
Beek Vooruit JO15-5
04-03-2017
7-2

Scheidsrechter:   Hooff, P.P. van den
Het leek een beetje 'op herhaling' om vandaag weer naar Baronie te gaan. Voor de 3e keer dit seizoen, voor de 2e keer tegen dit team. De vorige keer was dat akkefietje met Boubacar...

Inmiddels is het team van tegenstander Baronie op sterkte. Ze hebben in de winterstop een ander team moeten opsplitsen, waardoor de JO15-8 nu kan putten uit een arsenaal van ook zo'n 15 spelers.

De eerste helft was qua veldbezetting en aanvalsspel voor de Beekenaren. Sterk uit de startblokken gevlogen waren er de eerste 10 minuten wel 5 kansen te noteren voor de oranjehemden. Deze werden echter niet benut en dan geldt een oude voetbalwet.
Uit een counter (niet de laatste van de dag) leek een Baronnetje in buitenspel positie aan de bal te komen. Deze ging door op Mathijs en kon niet meer worden ingehaald, zodat na een doeltreffende afronding de 1-0 op het virtuele scorebord kon.

Niets aan de hand, Beek ging vrolijk verder. Na ruim 20 minuten kwam de terechte 1-1 in de boeken. Een mooie dieptepass over de diagonaal werd prachtig door Danisho gecontroleerd. Na een wervelende actie legde hij de bal terug op Maikel, die van een dikke 20 meter de bal met een curve in de linker benedenhoek schoot!

Weer 10 minuten Beeks pressievoetbal later kwamen de Baronnen er weer uit via een counter. De zijkant vond het buitenspel, maar gelegenheidsgrensrechter Patrick twijfelde en vlagde niet. En da's terecht, want bij twijfel moet je immers niet inhalen. Een sportieve keuze dus!

De doorgebroken Baron kreeg vlak voordat hij verwoestend wilde uithalen een professioneel duwtje in de rug en ging naar de grond. En nog voordat de wolk aan rubberkorrels van het kunstgras weer waren neergedaald had de (inval) scheidsrechter de bal terecht richting de 11 meter stip verwezen.
De daaropvolgende penalty werd door Mathijs vakkundig naast gekeken, waardoor we nog steeds op zoek konden naar de voorsprong.

En dat zoeken ging met risico's gepaard. Met een 3-4-3 opstelling kun je er ook eens eentje om de oren krijgen. Wederom ging een lange bal over de opgelopen verdediging heen. De Bredase aanvaller was sneller dan de Beekse verdedigers en ging alleen op onze keeper af. Die bleef staan en was daarmee kansloos: 2-1 voor Baronie.

In de rust gaven de Beekse Bikkels zelf al aan dat we voetballend de bovenliggende partij waren en dat deze pot gewoon gewonnen moest worden. "Er op klappen!" was de afspraak, veld breed houden en lekker combineren de strategie.

Maar zoals NAC op zaterdagavond bij De Graafschap in de eerste helft begonnen we aan het 2e bedrijf. Onherkenbaar, slap, te weinig energie. Opeens géén duels meer aangaan en winnen, ballen blind wegtrappen en vooral kijken wat de tegenstander doet. Onbegrijpelijk.

Dat gebrek aan felheid moest dan ook worden afgestraft. Na een minuut of 9 scoorde Baronie de 3e. In de 16 een scrimmage, waarbij Beek kijkt wat de Bredase flipperkast doet. En na 3 pogingen lag de bal dus in het mandje.

Dat bracht wel weer een korte opleving met zich mee, want weer een minuut of 6 later scoort Beek Vooruit. Maikel neemt de corner slim en speelt de bal naar Danisho, die richting de rand van de 16 loopt en hard en hoog de bal in de verre hoek knalt. YES!!! Nu zal het toch zeker wel gaan gebeuren?!

Maar nee, het zakt weer in en halverwege de 2e helft raakt het Beekse ventiel lek. De zoveelste lange bal van Baronie vanuit de eigen 16 lomp hard over de middenlijn valt nu wel goed. Het wordt een 2 tegen 1 situatie, waarbij de linkerspits van Baronie de bal netjes teruglegt op zijn spits. Die scoort beheerst de 4-2.

En nog eens een paar minuten later een soortgelijke actie. Lange bal, counter, onhoudbaar binnen. 5-2, verzet is gebroken. Inpakken en wegwezen.
En ondanks het feit dat de Beekse verdediging bij heel veel ballen goed stond en Mathijs nog enkele prima reddingen wist te maken kregen we nog 2 keer het deksel op de neus.

En nu lijkt het of wij er misschien niet veel aan deden. Maar da's ook weer niet waar. Er werd behoorlijk gebuffeld en gewerkt. Er waren kansen. Spits Rik had enkele kansen, Julius was dichtbij, Danisho had vandaag nog meerdere malen doel kunnen treffen, Marijn had het vizier net niet helemaal lekker staan. En dat beetje geluk wat je dan nodig hebt ontbreekt.

Positieve noot: ik heb wel diverse malen mooie driehoekjes gezien en zelfs de oefening van afgelopen donderdag werd bijna feilloos op de kunstgrasmat gelegd door Luuk V en Julius. Dat biedt weer perspectief voor de trainingen van komende week!
 

Verslagen

Terug naar boven