Een maatje te klein (denk ik)

Baronie JO15-8
Beek Vooruit JO15-5
18-02-2017
9-2

Scheidsrechter:   Boer, N. de
In het begin van het seizoen heb ik wel eens in een verslag geschreven dat het winnen van een wedstrijd begint op de trainingen.

Want daar werk je aan je kwaliteit, leer je hoe je moet handelen in bepaalde situaties, mag je fouten maken zonder te worden gestraft en werk je aan de automatismen.
Het is duidelijk dat we daar een schepje of 2 harder aan moeten werken om wedstrijden zoals vandaag beter te doorstaan.

Want Baronie heeft een team wat al jaren samenspeelt. En dat zie je dan ook terug. Ik schrijf het stukje dan ook met gemengde gevoelens: Baronie was over de hele linie wel beter, maar kansloos verliezen als vandaag had niet gehoeven.
Ik heb bij vlagen genoten van goed verzorgd spel aan beide kanten maar heb me ook gestoord aan het gebrek aan inzet en slimheid van sommige jongens aan onze kant.

We eisen maar 2 dingen van het team: respect én inzet. Altijd. En dat was er vandaag bij een aantal jongens onvoldoende aanwezig, waardoor zij hun team in de steek laten. Maar dat is een puntje voor maandag ;-)

De wedstrijd dan. Prachtige omstandigheden, mooi veld vol met nieuwe rubber korrels en wat publiek langs de lijn. Super!
Het begin was van Beekse zijde wat slapjes. Met name de duels werden niet aangegaan, waardoor we het eerste halfuur achter de feiten aanliepen. En toen was er al een groot deel van de nederlaag gevormd.

Na een minuut of 7 werd de rechtsbuiten van Baronie in de diepte (in buitenspelpositie) aangespeeld. Niet te achterhalen voor onze linksback en het diagonale schot over de grond verdween onhoudbaar voor Mathijs in de verre hoek. Prima goal.

De tweede van Baronie was zo mogelijk nog mooier. Na een dik kwartier een schitterende pass van de nummer 5 van Baronie tussen ons centrale duo en onze linksback door in de diepte. Kwam weer bij de eerdergenoemde buitenspeler die fraai en onhoudbaar binnen schoot en de 2-0 aantekende.

Na ruim een half uur viel de derde binnen uit een afstandsschot, wat via de binnenkant van de paal bij de tweede paal toch het net in rolde. Die 7 is snel, gevaarlijk en erg effectief. Want eigenlijk waren alle 3 de doelpunten vanuit de omschakeling. Daar is goed op getraind ...

Vervolgens ging het even snel. In de 34e minuut komt een doeltrap niet bij een oranjehemd maar wordt onderschept. Balletje naar de vleugel, voorzetje en lekker binnengekopt op 4-0.
Op zich niet erg, want als je voetballend probeert op te bouwen mag een foutje gebeuren. Kunnen we wel mee leven, hoort bij het leerproces!

En terwijl ik de 4-0 in de groep-app vermeld trappen we af en wordt Danisho gelanceerd. Ik kijk snel omhoog en zie een mooie dribbel die prima wordt binnengeschoten door onze aanvoerden! We staan op 4-1.

De 4-2 heb ik helemaal niet gezien, want die gebeurde minder dan een minuut later. Van de assitent-correspondent (dank je Marco H!) hoor ik dat Marijn de bal af pakt en de bal via een mooie combinatie tussen Danisho en Julius in de diepte meekrijgt. En als Marijn eenmaal op stoom is... Mooie goal!

In de rust geven de jongens zelf aan dat ze van mening zijn dat Baronie eigenlijk niet zo veel beter is. "We moeten feller zijn in de duels. Ze zijn wel groot, maar eigenlijk helemaal niet zo sterk!"
Dat klinkt goed en voorspelt een lekkere 2e helft als de boys dit op de (kunst)grasmat gaan brengen, toch?

En het verhaal van de tweede helft laat zich eigenlijk kort beschrijven: beetje pech en een boel onhandig.

Eigenlijk is er bij vlagen wel aardig gevoetbald in de tweede helft. De omzettingen pakten goed uit (Jasper op de nummer 7, Marijn méér naar het middenveld en Rik erbij voorin). Daardoor iets méér ruimte voor Danisho en Maikel, wat extra rust achterin bij Luuk.

Daardoor speelden we veel verder naar voren en ontstond er gevaar voor het doel van de Baronnen terwijl de verdediging beter stond. Meestal dan toch, want we kregen er 5 om de oren. Allemaal 'deuzige doelpunten' met een vleugje pech en een dosis dommigheid.

De 5-2 kwam uit een aanval over links van waaruit een prima voorzet kwam. Mathijs er nèt niet genoeg aan en de bal valt voor de voeten van de nummer 7 (alweer hij!) die vlak voor Jappie de bal binnen loopt. Beetje pech.

De 6-2 was een mooie dribbel demonstratie van de kleine en behendige nummer 16. Liefhebbers als sommigen van ons zijn stonden we te kijken hoe hij 2x zichzelf en 4x iemand van ons voorbij speelde voordat hij de bal links in het doel schoot. Beetje onhandig om te staan kijken wat de tegenstander doet zonder in te grijpen, nietwaar?

De 7-2 was ook onhandig balverlies in de 16. Doordat een Beekse verdediger naar de verkeerde kant draaide hoefde de aanvaller van Baronie zijn zwaaiende been alleen maar tegen de bal te laten aankomen om te kunnen scoren.

De 8-2 was dan weer een pechbal. Luuk wierp zich dapper in tussen de speler en de bal, maar omdat zijn lichaam richting Mathijs keek huppelde de bal vrolijk stuiterend van zijn borstkas in het Beekse doel.

Het laatste doelpunt was wederom voor Baronie. Vlak voor de eigen achterlijn hield Ravi de bal tegen in plaats van deze over de zij- of achterlijn te rossen. De aanvaller gaf een hand, zij 'dank je' en liet onze arme keeper wederom de bal uit het net vissen. Beetje onhandig weer...

Was er van onze kant dan verder niets te melden? Jazeker wel, maar helaas kregen we de tweede helft geen loon naar werken.
Er zijn verschillende mooie aanvallen te melden vanuit de Beekenaren, maar in de laatste fase van de aanval (klinkt net echt) kwamen we vaak een beetje raffinement en stootkracht tekort.

Marijn en Rik leken onvermoeibaar en bleven volop bezig om in de aanval te gaan. Door het vele lopen van deze twee kregen Danisho en Julius (later vervangen door Joost) méér ruimte om hun acties te maken.
En omdat achterin Luuk en Jasper hun mannetjes goed in de tas hadden kon ook Xander wat vaker naar voren.

Al met al vind ik het een geflatteerde uitslag zonder daarmee Baronie tekort te willen doen. Voldoende stof om over na te denken voordat we over 2 weken weer terug gaan naar Baronie voor de match tegen de JO15-9. EN die kennen we nog van de vorige seizoenshelft...

Maar na de training van maandag eerst tijd voor Karnaval @ Boemeldonck!
 

Verslagen

Terug naar boven