• Beste leden van Beek Vooruit,

  Op 4 februari 2024 hebben wij gemeld dat de warmwatervoorziening van de kleedkamers bij Beek Vooruit defect is geraakt, waardoor de gehele installatie vervangen moet worden.

  Gemeente Breda
  Aangezien de kleedkamers eigendom zijn van de gemeente Breda, zijn we volledig afhankelijk van hun acties om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zowel de gemeente als Beek Vooruit streven naar een duurzame oplossing voor de warmwatervoorziening. Echter, de snelheid waarmee het probleem moet worden opgelost, bemoeilijkt de implementatie van een duurzame oplossing. De levertijd voor bijvoorbeeld een warmtepompinstallatie blijkt veel te lang te zijn. Hoewel de gemeente daardoor ook meer tijd heeft moeten investeren in die zoektocht, blijkt een passend alternatief helaas nog niet voorhanden.

  Geen alternatief
  Het bestuur betreurt het ten zeerste dat we onze leden en uitspelende teams momenteel alleen kunnen voorzien van een koude douche. We begrijpen dat dit voor iedereen erg ongemakkelijk is, vooral in deze koudere periode. Helaas hebben we slechts beperkte invloed op het vervangingsproces en is er momenteel geen alternatief beschikbaar.

  Oplossing is onderweg!
  Gelukkig kunnen we melden dat de gemeente inmiddels een nieuwe verwarmingsinstallatie heeft besteld. Hoewel deze nog steeds gasgestookt is, is deze aanzienlijk zuiniger dan de huidige installatie. De gemeente heeft de leverancier/installateur verzocht om de installatie zo spoedig mogelijk te leveren en zet daar ook druk op. Het is een omvangrijke klus omdat er nogal wat aanpassingen verricht moeten woren aan het leidingwerk. Vooralsnog staat oplevering en werking van de nieuwe installatie gepland op zaterdag 16 maart 2024, waarbij zowel het bestuur van Beek Vooruit en de gemeente Breda druk uitoefent op de installateur om het installatie eerder gereed te hebben. Of dat gaat lukken is nog niet duidelijk. Vooralsnog gaan we ervan uit dat er uiterlijk 16 maart een einde komt aan deze lastige situatie. 

  Ondanks het feit dat wij begrijpen dat het lastig is, hopen we toch op enig begrip voor de ontstane situatie.

  Met vriendelijke groet,
  Het bestuur van Beek Vooruit