• Organisatie van thuis- en uit (jeugd)toernooien van Beek Vooruit

 • Onze toernooicommissie organiseert en coordineert de jeugdtoernooien van Beek Vooruit

  Waarom toernooien?
  Toernooien vormen een belangrijke aanvulling op het reguliere voetbal. Een paar redenen waarom toernooien belangrijk zijn: 

  • Allereerst is het zo dat de reguliere KNVB competitie halverwege mei stopt. Dat betekent dat dan het seizoen gedaan is voor onze jeugdleden. Door het organiseren van toernooien hebben de jeugdleden in elk geval nog een aantal keer een voetbalactiviteit
  • Jeugdtoernooien zijn al een jarenlange traditie binnen het amateurvoetbal. Er zijn inmiddels jarenlange prettige contacten ontstaan tussen verenigingen die teams uitwisselen op hun jeugdtoernooien
  • Bovendien zijn onze jeugdleden dan weer fijn aan het voetballen en dat is waar het toch allemaal om draait in een voetbalvereniging!
  • Een bijkomend voordeel is dat de jeugdtoernooien een welkome inkomstenbron zijn voor onze clubkas. Er komen veel voetballers, ouders en toeschouwers op zo’n dag af en de kantine-omzet profiteert daarvan.

  Organisatie toernooien
  Sinds vorig jaar is er weer een nieuwe toernooicommissie. Een aantal vrijwilligers namen vorig jaar het initiatief om dit voor onze vereniging weer vorm te gaan geven. Op dit moment bestaat de commissie uit Christ van Beek, Frans Maas en Kees Mol. We kunnen zeker nog nieuwe vrijwilligers gebruiken om een volwaardige commissie te vormen, zodat onze thuis- en onderlinge toernooien in goede banen worden geleid.

  Deelname
  We maken een verschil tussen thuis toernooien en uittoernooien.

  Thuis-toernooien
  Deelname voor Beek Vooruit teams is verplicht. We mijden zoveel mogelijk bijzondere data, zoals Moederdag, Vaderdag, Pinksteren en Hemelvaart en het jeugdkamp. Afzeggen is geen optie. We organiseren dit seizoen een thuistoernooi voor onze J08 t/m JO12 teams op zaterdag 1 juni 2024.  

  Uit-toernooien
  Vanwege de inschrijving van externe teams op onze thuistoernooien, verwachten andere verenigingen in het kader van uitwisseling ook dat Beek Vooruit deelneemt aan een toernooi bij die verenigingen. Daarom regelen we voor ieder Beek Vooruit team in principe één of twee uittoernooien. Deelname voor de Beek Vooruit teams is daarmee ook verplicht.

  Welke afspraken willen we met de leiders maken?
  Voor alle duidelijkheid willen we de volgende afspraken maken:

  • De inschrijving van alle thuis- en uittoernooien geschiedt alleen door de toernooicommissie
  • Trainers/begeleiders hebben uiteraard de mogelijkheid om uittoernooien voor te dragen als dit past in het schema. Ook hiervoor geldt dat inschrijving via de toernooicommissie gebeurt.

  Communicatie
  Eind januari 2024 zullen we het toernooischema publiceren op de website en via mail / Whatsapp aan de leiders/trainers toesturen. Daarmee weet elk team tijdig wanneer een toernooi gepland is. Een thuistoernooi kan niet afgezegd worden. Voor de uittoernooien hebben we bepaald dat de teams uiterlijk 3 weken na publicatie de tijd hebben om aan te geven dat het toernooi niet past vanwege afwezigheid van teamleden. Dan kunnen we tijdig de organiserende vereniging informeren. Er is voor een organisatie niets vervelender als teams niet komen opdagen of dat er afgezegd wordt. Daarnaast zullen we jullie frequent op de hoogte houden van informatie rondom de toernooien.

  Met sportieve groet,

  Namens de te vormen toernooicommissie van Beek Vooruit,

  Kees Mol
  toernooi@beekvooruit.nl