• Technisch beleidsplan 2020-2025

  Algemeen
  Prinsenbeek is een prachtig dorp met zo’n 11.535 inwoners. Er zijn vele sportverenigingen waaronder één voetbalvereniging; Beek Vooruit. De vereniging bestaat momenteel uit meer dan 1000 leden en kent de grootste senioren afdeling van de regio Breda. 

  Klein stukje historie
  In 1912 werd de vereniging opgericht onder de naam “Be Quick”. Na enkele maanden veranderde deze naam in Beek Vooruit. De officiële oprichtingsdatum bij de KNVB is 1946. In de begin jaren speelde Beek Vooruit in de Schoolstraat. Het had daar de beschikking over één veld. Van een jeugd afdeling was geen sprake, er was 1 A- en 1 B-junioren elftal. De A-junioren speelde in die periode op zondagmorgen. In 1966 verhuisde Beek Vooruit naar een nieuw complex: De Heikant. Momenteel beschikt men hier over 2 kunstgrasvelden en 2 natuur grasvelden. Naast deze velden is er nog één trainingsmogelijkheid. Uiteraard zijn een goed ingericht complex en kwalitatief goede trainingsmaterialen de eerste vereisten voor een voetbalvereniging. Gelukkig zijn de noodzakelijke aanpassingen van het complex, met de gemeente Breda gerealiseerd.

  Doelstelling Beek Vooruit
  Beek Vooruit heeft als doelstelling om met haar eerste elftal een stabiele tweede klasser te zijn. Het team dient daarbij zoveel mogelijk te bestaan uit spelers afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Vandaar dat het van groot belang is om te beschikken over een optimaal Technisch Beleidsplan, dat is afgestemd op de eigen vereniging. De doelstelling van dit Beleidsplan is om te zorgen voor een zo optimaal mogelijk voetbalklimaat voor spelers, trainers, elftalbegeleiders en andere betrokkenen, werkzaam binnen de vereniging. Het uiteindelijke doel is het verhogen van het voetbalniveau voor zowel selectie- als recreatieve spelers.

  Technisch beleidsplan
  Het technisch beleidsplan moet concrete handvaten voor het totale jeugdkader bieden. Op deze manier kunnen alle jeugdtrainers en elftalbegeleiders eenduidig te werk gaan om de jeugdspelers op een plezierige, zinvolle en verantwoorde wijze op te leiden. Door de verhoging van de kwaliteit van de jeugdopleiding, zal de doorstroming van jeugdspelers naar de senioren sterk kunnen vergroten. Een van de uitgangspunten van het plan is om een rode draad binnen de totale opleiding te krijgen, van de JO8-pupillen tot aan de senioren. De vereniging wil met dit technisch beleidsplan een ieder een handvat bieden om ieder kind op zijn/haar niveau te laten ontwikkelen. Uiteraard zal het Technisch Beleidsplan jaarlijks geëvalueerd worden en eventueel worden bijgesteld.

  Lees alles over het technisch beleidsplan via deze link