• Dringende oproep naleving Coronamaatregelen!

  Beste (ouder van) spelers en speelsters, leiders, trainers en vrijwilligers,

  Sinds een paar weken kunnen en mogen we gelukkig weer in wedstrijdverband voetballen. Daar is iedereen blij mee, zeker gezien we dat een lange tijd niet hebben kunnen doen. Uiteraard hebben we een paar maanden ‘coronatrainingen’ kunnen organiseren, maar dat is toch net even anders dan een wedstrijd om het echie.

  We zien onze spelende leden en supporters weer massaal De Heikant bezoeken. Blijkbaar hebben we elkaar en het spel gemist. Het is een fijne constatering dat Beek Vooruit een zo belangrijke sociale plaats inneemt in de Prinsenbeekse gemeenschap. Dat is een van de pijlers van ons bestaan en daarvoor zetten onze vrijwilligers zich met name in.

  We moeten echter ook vaststellen dat het enthousiasme de overhand begint te krijgen. Steeds vaker zien we meerdere mensen tegelijk in het ballenhok. Steeds vaker zien we langs de lijn de 1,5 meter maatregel niet gerespecteerd worden. Steeds vaker zien we supporters en bezoekers staan in plaats van het vereiste zitten op ons terras en in onze kantine. Wij denken dat we er veel, zo niet bijna alles, aan doen om een situatie te creëren waarbinnen we met elkaar binnen de opgelegde restricties toch kunnen recreëren. Er is een uitgebreid en verspreid protocol opgezet. Er is door middel van belijning aangegeven wat looproutes op het terras en in de kantine zijn. We houden de kleedkamers gesloten. We hebben een deel van onze kantinevoorzieningen buiten opgesteld, zodat we verkeer in de kantine kunnen minimaliseren. Met ingang van aanstaand weekend hebben we zelfs ons terras grotendeels overkapt voor extra beschutting.

  We merken dat we onze handen vol beginnen te krijgen aan het wijzen op handhaving van de regels. Dat is niet leuk voor degenen die dat (moeten) doen en ook niet prettig voor degenen die de boodschap ontvangen.

  Afgelopen weekend is er op grotere schaal bij Bredase sportverenigingen bezoek geweest van BOA’s. Onder andere onze buren van HCP hebben controle gehad. Wij zijn reëel genoeg om toe te geven dat wanneer wij afgelopen zaterdag zouden zijn gecontroleerd, we wel iets uit te leggen zouden hebben gehad. Aangezien het, zeker naar aanleiding van het toenemend aantal besmettingen, een kwestie van waarschijnlijk korte tijd is voordat ook wij aan de beurt zijn, kunnen we niet anders dan iedereen nogmaals met klem wijzen op het respecteren van maatregelen opgelegd door het RIVM en verwoord in het coronaprotocol van Beek Vooruit.

  Gebeurt dat niet, dan kunnen we ons schrap zetten voor sancties zoals het sluiten van de kantine en het beperken van voetbalactiviteiten bij Beek Vooruit. Hoe vervelend dat in meerdere opzichten ook is.

  Het zou bijzonder ongewenst zijn wanneer het zover zou moeten komen. Ongewenst vanwege de vele tijd en energie die onze vrijwilligers steken in het zo optimaal mogelijk faciliteren binnen de beperkingen. En vooral ongewenst voor de spelers en speelsters die in dat geval niet meer zouden kunnen voetballen.

  Dus bij deze nogmaals:

  • houd 1,5 meter afstand tot elkaar;
  • blijf thuis wanneer je klachten hebt;
  • gebruik de kantine alleen om iets te drinken of eten te bestellen en ga zitten wanneer dat binnen wordt geconsumeerd;
  • het is verplicht te zitten op het terras. Is het terras vol, neem dan plaats op de tribune;
  • volg instructies van bestuursleden en/of wedstrijdleiding op wanneer je wordt aangesproken op naleving van de regels. Deze mensen staan er in hun vrije tijd om het eenieder zoveel mogelijk naar de zin te maken;
  • wees begripvol;
  • toon gezond verstand.

  Alleen dan kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar kunnen blijven zien bij onze mooie vereniging. En dat kunnen doen wat het eerste bestaansrecht is van Beek Vooruit; een lekker potje voetballen.

  Heb je vragen of opmerkingen, dan zijn we natuurlijk altijd graag bereid en bereikbaar om te luisteren. Je kunt ons bereiken op info@beekvooruit.nl.

  Ondanks de minder vrolijke strekking van deze brief sluiten we toch af met: graag tot ziens bij Beek Vooruit!!

  Met sportieve groet,

  Bestuur v.v. Beek Vooruit