Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Beek vooruit sponsorloop 2014

05 januari 2014
www.beekvooruit.nl
Inmiddels is het een traditie geworden om voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie bij Beek Vooruit een sportief evenement te organiseren met een goed doel voor alle leden van Beek Vooruit.  Per categorie wordt een aantal rondes gelopen rond het sportcomplex. Ieder lid van Beek Vooruit mag hieraan mee doen in de vorm van meelopen dan wel als toeschouwer komen kijken en aanmoedigen.

Dit jaar werd gelopen voor het goede doel de stichting Spieren voor Spieren. Ook nu schreven veel deelnemers zich in en betaalden voor het meelopen  2 euro. Dat geld was voor het goede doel en men kreeg tevens een bonnetje voor erwten- of tomatensoep of warme chocolademelk.  Deze erwtensoep, tomatensoep en chocolademelk was geschonken door de plaatselijke supermarkt C1000 Miegielsen, waarvoor onze dank.
Om 14:00 uur vond de figuurlijke aftrap plaats van de sponsorloop door de senioren van Beek Vooruit. Zij moesten 5 rondes rond het complex afleggen voordat zij over de finish kwamen. Al snel was het grote verschil in conditie merkbaar en kwamen de eerste senioren binnen.
Om 14:30 uur startte de volgende categorie spelers van Beek Vooruit, de A- en B-spelers. Ook zij dienden 5 rondes te lopen. Ook bij deze groep zag je al snel een afsplitsing van de geoefende lopers en de leden, die minder vaak lang hard lopen. Ze waren allemaal wel zo sportief dat ze alle 5 rondes liepen en voldaan over de streep kwamen.
Hierna was het de beurt aan de categorie D- en C-spelers. Zij hoefden maar 3 rondes te lopen. Ook bij deze groep verspreidde het deelnemersveld zich al snel over een groot deel van het parkoers. Alle deelnemers kwamen bij deze groep over de streep. De een fluitend, terwijl de ander er uitgeput maar voldaan uitzag.
Als laatste groep mochten de E-spelers, F-spelers en een dappere mini-speler aan de start verschijnen. De E- en F-spelers moesten 2 rondes lopen. De mini-pupil hoefde maar een ronde te lopen, maar had de smaak zo te pakken dat hij zelfs de 2e ronde liep. Deze mini-pupil was blijven lopen als we hem niet tegen gehouden hadden, omdat de sponsorloop afgelopen was. Die zien we vast straks nog terug als marathonloper.

Aansluitend aan deze sponsorloop begon de nieuwjaarsreceptie. Hierbij werden de winnaars  bekend gemaakt en was er voor de lagere categorieën een attentie in de vorm van een snoepzakje, wederom gesponsord door C1000 Miegielsen.
Dankzij Johan van Gils financiële Dienstverlening hadden we een “Olli” te vergeven. Deze “Olli” werd gewonnen door de enige deelnemende mini-pupil, die gelukkig ook Feyenoord-fan is.

Al met al was het een zeer geslaagde sponsorloop en werd er door te lopen en het kopen van de soep en de chocolademelk 383 euro opgehaald voor het goede doel de stichting Spieren voor Spieren. Door EHBO-Prinsenbeek, die gedurende de sponsorloop aanwezig was voor ondersteuning bij eventuele ongelukken, werd een bijdrage geschonken gelijk aan het bedrag dat normaal aan hen betaald moet worden voor hun aanwezigheid.

Alle deelnemers, aanwezige toeschouwers en vrijwilligers, die ondersteuning verleend hebben in de vorm van soepscheppen, inschrijven van deelnemers, uitreiken rugnummers en aan elkaar praten van de sponsorloop, namens de Seniorencommissie en de Jeugdcommissie, hartelijk dank.

Winnaars senioren:
1e Juul van de Sande met een tijd van 13 minuten en 37 seconden
2e Anton Vissers
3e Niels Kleemans

A-B-categorie:
1e Jordy Joosen met een tijd van 13 minuten en 58 seconden
2e Guido Wijnands
3e Jort Schaafsma

C-D-categorie:
C 1e Jelle van de Broek   D 1e Tim van de Bliek
  2e Lars van Bijnen     2e Levi Machielsen
  3e Lars Basstein        3e Luuk Baltissen

E- F-categorie:
E 1e Jean-Paul Burm   F 1e Jordi van Gemert
  2e Max Muller       2e Stijn Poppelaars
  3e Vic Verstraeten     3e Pepijn Rijken

Mini-pupillen:
1e en winnaar van “Olli”  Lars van de Ven

Sponsorloop 2014


 
Terug naar boven