Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

NAC in de nineties

01 juli 2015
www.beekvooruit.nl
In de jaren '90 is er frequent gespeeld tegen NAC. Maar liefst 4 keer speelden de 'camisetas naranjas' tegen het Geel-Zwart uit Breda. Jaren waarin de zwaarste nederlaag genoteerd werd, maar ook een wedstrijd met liefst 2 doelpunten voor de gastheren!

Daar moet méér van bekend zijn!

...maar helaas kunnen we je op dit moment daar niet veel van vertellen. Wie speelden er in die tijd? Namen van Jim Visschers, Rob Snoek, Hinko Baijings en Fay(ke) van Gils worden genoemd. MAar dat is te weinig om een elftal mee te vullen. Wie er nog méér mee deed? Laat het ons weten, we vullen de selectielijst graag aan!

Toch is er wel een leuke anekdote uit die jaren. Aangezien de verteller van dit verhaal nog regelmatig door zijn maten van toen plagend wordt herinnerd aan zijn babbels vooraf zullen we zijn naam hier achterwege laten.
"In die tijd stond ik met mijn maten altijd aan de Beatrixstraat bij NAC. Had altijd het hoogste woord dat Ton Lokhoff te oud werd en dat het 'niks meer was'. En je zult dan zien wat er gebeurd: in de wedstrijd Beek Vooruit - NAC was Good Old Ton Lokhoff mijn directe tegenstander. Man, man, man... Ik werd de eerste helft echt volledig weggetikt door Ton en werd in de rust gewisseld door trainer Ad van Seeters die dat 'op subtiele manier' aan me duidelijk maakte! Dat heb ik nog uitgebreid terug gekregen van mijn maten, zelfs nu weten ze het nog..."  
 

De wedstrijden...

4 augustus 1993 Beek Vooruit - NAC 0 - 12

Selectie NAC seizoen 1993/1994:
Doel: John Achterberg, John Karelse. Verdediging: Ruud Brood, Jan Desmit, Jack Koumans, Marco Sas, John Smit, Dick van Burik en Fabian Wilnis Middenveld: Geert Brusselers, François Gesthuizen, Ton Lokhoff, Peter Remie, Ton van Bremen en Romeo Zondervan. Aanval: Dennis Gerritsen, John Lammers, Yureck Persoon, Michel Smits en Pierre van Hooijdonk.
Trainer:Ronald Spelbos

Wie scoorden er?
Ton van Bremen (4x), Lammers (3x), Gerritsen (2x) Brood, Sas en Lokhoff scoren voor de Bredase club.


25 juli 1995 -  Beek Vooruit - NAC 2 - 13

Selectie NAC seizoen 1995/1996:

Doel: John Achterberg, John Karelse. Verdediging: Maarten Atmodikoro, Ruud Brood, Paul Janssen, Jack Koumans, Marco Sas, Dick van Burik, Kees van Wonderen en Tony Vidmar. Middenveld: Ceylan Arikan, Geert Brusselers, Jan Gaasbeek, François Gesthuizen, Patrick Leytens, Edward Linskens, Ton Lokhoff en Peter Remie. Aanval: Yassine Abdellaoui, Graham Arnold, Sander Oostrom, Yureck Persoon, Olaf Schaap en Twan Scheepers.
Trainer: Wim Rijsbergen

Scoreverloop:
0-1     Graham Arnold
0-2     Ton Lokhoff
0-3     Graham Arnold
0-4     Ceylan Arikan
0-5     Twan Scheepers
0-6     Graham Arnold
rust
0-7     Sander Oostrom
0-8     Graham Arnold
1-8     Fay van Gils
2-8     Rob Snoek

2-9     Geert Brusselers
2-10   Sander Oostrom
2-11   Ton Lokhoff
2-12   Graham Arnold
2-13   de Jong

Een schitterende anekdote van Addie Korsten willen we jullie niet onthouden! 

"Skep nog nun keer op Ton..."
Het was de wedstrijd van 1995. Het zou mijn eerste seizoen worden bij Beek Vooruit en ik mocht op de bank beginnen. Net na rust vroeg de toenmalige coach Wim van Dongen of ik wel eens als voorstopper had gespeeld. Nog geen minuut in mijn leven had ik daar gespeeld maar met speelminuten tegen NAC voor de boeg was het antwoord: "Zeker trainer, vaak zat.". "Dan sta je op Graham Arnold", was zijn antwoord. En dat heb ik geweten… Ton Lokhof had de bal aan de zijkant van het veld en ergens schuin achter me hoorde ik woorden die ik me nu nog herinner. In een dialect dat mij onbekend was klonk het: "Skep nog nun keer op Ton". en binnen 3 tellen begreep ik het. Scherpe voorzet van Lokhof, duwtje in de rug, ik de weg kwijt, Graham Arnold hoog in de lucht, knik, kopbal, goal… Voorstopper heb ik dat jaar niet meer gespeeld.
 
Maar de herinnering aan Graham Arnold houdt daarmee niet op. Na de wedstrijd in de feesttent stond Graham aan de bar, Ton Lokhof een paar meter verderop op de hoek. En ook daar, met een grote lach diezelfde woorden: "Skep nog nun keer op Ton". Gewoon zoals het hoort een biertje drinken na de wedstrijd. Graham Arnold in mijn geheugen gegrift, hij zou niet misstaan bij ons in Beek Vooruit 15..."


 
16 juli 1997 -  Beek Vooruit - NAC 0 - 8

Selectie NAC seizoen 1997/1998:

Doel: Wilko de Vogt, John Karelse. Verdediging: Maarten Atmodikoro, Frank Broers, Ruud Brood, Bart de Roover, Nebojša Gudelj, Björn Langeveld, Stanley MacDonald, Jeffrey van As, Erwin van de Looi. Middenveld: Geert Brusselers, John Feskens, Jan Gaasbeek, Glenn Helder, Jung-Youn Noh, Alfred Schreuder, Earnest Stewart, Kevin Van Dessel. Aanval: Archil Arveladze, Rade Bogdanovic, Dominique Diroux, Ante Miličić, Richard Roelofsen, Twan Scheepers, Peter Thomson.
Trainer: Herbert Neumann. Assistent-trainer: Ton Lokhoff

18'   0-1   Earnest Steward
23'   0-2   Richard Roelofsen
29'   0-3   Archil Averladze
38'   0-4   Nebojša Gudelj
rust
59'   0-5   Archil Averladze
63'   0-6   Earnest Steward
79'   0-7   Earnest Steward
88'   0-8   Edwin Gorter

Nog eens Addie: "Beek Vooruit spelers waarvan ik denk dat ze erbij waren in 95 en/of 97: Toine van de Broek, Albert Meeuwissen, Robbert Verhoeckx, Pol Nagelkerke, Bas Peemen, Wim van Opstal, Robbert Jan Matthee, Robbert Bastiaansen, Marc van der Linden, Patrick Schalk, Dennis Backx, Diederik Melissen, Adriaan Dikmans, Ben Poppelaars, Marcel de Lion, Ad Hurks."

 
Terug naar boven