Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

1998. Het jaar van Patrick Schalk...

02 juli 2015
www.beekvooruit.nl
Ante Milicic, Archil Arveladze, Geert Brusselers, Narcis Raducan, Sergio, Christiano en natuurlijk Patrick Schalk. NAC kreeg in de voorbereiding van seizoen 1998/1999 slechts 3 doelpunten tegen en de eerste viel op de Beek!

De Voorbereiding

Bron: De Rat

Zoals ieder seizoen begint het allemaal met pittige trainingen, een trainingskampje en een reeks oefenduels. Zo ook in de aanloop van de competitiejaargang 1998 - 1999. Een aanloop die gepaard ging met vele blessures. De Roover, Stewart, Arveladze, Schreuder, Bosz, Feskens, Gaasbeek, Helder, Mac Donald en Noh zijn de namen die geblesseerd waren of nog steeds zijn. Een hele waslijst dus en bovendien spelers die niet zomaar te vervangen zijn. Komt daar nog bij het vertrek van Geert Brusselers en het probleem wat 'de Braziliaantjes' heet en de malaise lijkt compleet.
 

Ondanks deze tegenvallers kunnen we niet spreken van een slechte voorbereiding. Met de soms schaarse middelen werden klinkende uitslagen geboekt. Buiten de amateurclubs waar veelal met grote cijfers van werd gewonnen, werden drie belgische middenmoters redelijk simpel aan de kant gezet. Ook de Griekse kampioen Olympiakos Piraeus kreeg klop. Alle oefenduels werden overigens met 56 doelpunten vóór en slechts drie tegen winnend afgesloten. Opvallend in deze reeks oefenduels was de Braziliaanse inbreng. Sergio (goed voor vijf goals) en Christiano, die maal liefst achtmaal het net wist te vinden, strooiden met passes en vrije trappen alsof zij al volleerde profs waren. Een genot om naar te kijken en hopelijk in de toekomst een aanwinst voor het Nederlandse voetbal.
 

Sergio Pacheco de Oliveira en Christiano dos Santos, de twee Braziliaanse talenten, speelden negen van de tien duels mee. Dit ondanks dat zij niet speelgerechtigd zullen zijn voor de officiële wedstrijden voor het eerste elftal. De reden is dat zij nog geen 18 jaar zijn en uit een niet EU-land afkomstig zijn. Toch raar dat trainer Herbert Neumann hen dan zoveel wedstrijden liet spelen. Zijn commentaar: "Ik heb ze mee laten doen, simpelweg omdat we niet genoeg spelers hadden." John Karelse, Maarten Atmodikoro, Jeffrey van As en Nebojsa Gudelj mochten overigens in alle tien de wedstrijden opdraven.
 

De koningschutter van de voorbereiding heet dit jaar Archil Arveladze. Met zijn twaalf goals neemt hij bijna éénvijfde deel van de totale doelpuntenproduktie voor zijn rekening. Ante Milicic is goede tweede met één treffer minder. Ook de Roemeense proefspeler Narcis Raducan wist vijfmaal te scoren. 
 

Blinde vlekken

Ongetwijfeld hebben mensen rond de vereniging verslag gelegd van de wedstrijden tegen NAC in de jaren '90. Helaas iser van deze wedstrijden in deze periode bij mij maar weinig bekend. Opvallend is dat van deze jaargang er ook op 'het net' maar weinig terug te vinden lijkt. Misschien beter kijken, gdieper graven. Maar daar hebben we nu niets aan, dus houden we het hier bij de selectie van NAC van dat seizoen en het wedstrijdverloop.

Selectie NAC seizoen 1998/1999:
Doel: Wilko de Vogt, John Karelse, Peter Zoïs. Verdediging: Maarten Atmodikoro, Frank Broers, Bart de Roover, Remco Frijters, Nebojša Gudelj, Ahmed Kasmi, Stanley MacDonald, Jeffrey van As, Erwin van de Looi, Clemens Zwijnenberg. Middenveld: Moustafa Aksit, Peter Bosz, John Feskens, Jan Gaasbeek, Michael Hansen, Glenn Helder, Paulo Da Costa, Alfred Schreuder, Earnie Stewart, Rick Versteeg, Aanval: Archil Arveladze, Cristiano, Ante Miličić, Glen Salmon, Dmitri Shoukov, Peter Thomson, Robert van der Weert, Zefilho. Trainer: Ronald Spelbos. Assistent-trainer: Ton Lokhoff

Spelverloop:
0-1    Narcis Raducan
0-2    Ante Milicic
0-3    Geert Brusselers
1-3    Patrick Schalk
1-4    Archil Arvelazde
1-5    Ante Milicic
1-6    Archil Arvelazde
1-7    Geert Brusselers
1-8    Ante Milicic
1-9    Ante Milicic
Rust
1-10  Ante Milicic
1-11  Dominique Diroux
1-12  Ante Milicic
 

 
Terug naar boven