Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

2007: het begin van een onvergetelijk seizoen!

30 juni 2015
www.beekvooruit.nl
Voor elke NAC fan klinkt deze jaargang nog als muziek in de oren, tenminste als je het eindresultaat bekijkt. 11 juli 2007 was Beek Vooruit de eerste tegenstander van het seizoen!

Een treurig begin

Beek Vooruit was nog in shock na het overlijden van jeugdselectie keeper Tonny van den Bliek, welke op de 15e van de maand daarvoor was overleden bij een noodlottig ongeval. Om hier op gepaste wijze bij stil te staan werd deze wedstrijd vooraf gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van Tonny.
 

Beek Vooruit Breda's sportiefste voetbalclub

We wisten het natuurlijk nog niet, maar aan het einde van het seizoen 2007/2008 zou Beek Vooruit voor de eerste keer worden uitgeroepen tot de sportiefste voetbalclub van Breda. Een kunstje wat onze vereniging de jaren daarna nog wel vaker zou weten te herhalen! Het is dan ook wel grappig om het stukje uit BN/De Stem hier te laten zien:

BREDA - Een gele kaart á raison van een paar tientjes, vier of vijf voetbalduels schorsing voor de onverlaat of boetes voor een verkeerd ingevuld wedstrijdformulier. Het zijn makkelijk op te tellen strafpunten. De club met het laagste saldo kreeg gisteravond bij NAC de jaarlijkse fair-play cup.
Voetbalvereniging Beek Vooruit werd in het zonnetje gezet als de meest sportieve club van het competitiejaar 2007-2008. Bavel en Groen Wit naderden de winnaar het dichtst. Alle amateur verenigingen waren uitgenodigd door de initiatiefnemer, de scheidsrechtersvereniging Breda. De meesten waren er dit keer, omdat de uitreiking gecombineerd werd met een vergadering van de OBA.

Het Overlegorgaan van de Bredase Amateurs zag Piet van Ieperen, wethouder van sportzaken, na een stichtelijk praatje over normen en waarden de cup uitreiken. De fair-play cup, vorig jaar voor het eerst gewonnen door het Ulvenhoutse UVV, is het petekindje van de COVS Breda. De groep scheidsrechters wil er spelverruwing mee reduceren en een beter klimaat scheppen voor een sterk teruglopend aantal Bredase arbiters. Ook landelijk is dat de trend. Opvallend gisteren bij de uitslag was, dat naast het bijna foutloze Beek Vooruit, ook de concurrentie beduidend minder strafpunten scoorde.


What about NAC this time?

In het seizoen 2007/08 eindigde NAC Breda als derde in de reguliere competitie van de Eredivisie, maar wist in de daaropvolgende play-offs geen wedstrijd te winnen. Door de historische 3e plek bereikte 'De Parel' de kwalificatie voor de Intertoto Cup in het jaar daaropvolgend. Ook kwam NAC dat seizoen wederom ver in de KNVB beker en bereikte zij voor het tweede jaar op rij de halve finale. Helaas verloor NAC in de halve finale van Feyenoord (2-0).
Trainer in dit succesjaar was Ernie Brandts. Zou het écht allemaal begoinnen zijn in Prinsenbeek?

Na in het seizoen 2006/2007 als 11e te zijn geëindigd had NAC voor aanvang van het seizoen 2007/08 te maken met het vertrek van een groot aantal spelers en de komst van veel nieuwelingen. De line-up was eigenlijk best wel imposant, zeker als je daarbij bedenkt dat NAC later nog Csaba Fehér van PSV haalden en Rogier Molhoek huurde van AZ!

De selectie van NAC voor het seizoen 2007/2008 zag er als volgt uit. Gebleven waren:
Doel: Arno van Zwam, Davy Schollen en Ariën Pietersma. Verdediging: Yvo van Engelen, Wilmer Kousemaker, Jordy van Bremen, Rob Conradi, Danny Mathijssen. Middenveld: Tamás Pető, Arne Slot, Mike Zonneveld. Aanval: Anouar Diba, Brian Pinas, Maceo Rigters en Glen Salmon. 
 
Er was een aanzienlijk rijtje nieuwkomers: Doel: Jelle ten Rouwelaar en Johan Jansen. Verdediging: Ahmed Ammi, Tyrone Loran, Tim Gilissen, Donny Gorter, Rogier Molhoek en Csaba Fehér. Aanval: Matthew Amoah, Joonas Kolkka en Anthony Lurling.
 

NAC nèt een maatje te groot

Zoals wel vaker won ook deze editie NAC de wedstrijd. Met 0-7 deze keer. Op de site van Omroep Brabant was onder andere te lezen:
 
11 juli 2007 - NAC wint eerste oefenwedstrijd
PRINSENBEEK - NAC breda heeft zijn eerste oefenwedstrijd woensdag met 0-7 gewonnen tegen Beek Vooruit. In Prinsenbeek scoorden Kramer (3x), Amoah, Van Gessel, Lurling en Gorter (strafschop).

Wat wel erg leuk is: we hebben de 0-4 gevonden op YouTube. Een ander grappig bericht valt te lezen op FCUpdate.nl waarin Beek Vooruit ook nog eens genoemd wordt:
 
26 juli 2007 - NAC strikt scorende jongeling
NAC Breda heeft de jongeling Michiel Kramer een contract aangeboden. De pas 18-jarige aanvaller is de topscorer van de Brabantse eredivisionist deze voorbereiding. Hij wist al zevenmaal het net te vinden.
Het talent was het meest productief in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Beek Vooruit en Nieuwleusen. Toen scoorde hij maar liefst drie keer.


Toevallig staat ook juist dezer dagen de naam van de inmiddels wat gerijptere Michiel Kramer weer volop in de aandacht over een mogelijke transfer. En zo zie je maar weer dat de bal én het cirkel rond zijn...
 


 
 

 
Terug naar boven