Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Terug in de tijd...1976!

27 juni 2015
www.beekvooruit.nl
De eerste wedstrijd tussen Beek Vooruit en NAC waarvan we vandaag de dag informatie hebben was de wedstrijd van 1976. Daar is een mooi stukske uit de krant van verschenen...

Het Avondje NAC bestond pas nèt...

Enkele maanden voor deze wedstrijd -halverwege het seizoen 1975/1976- installeerde NAC haar lichtinstallatie, waardoor er voortaan ook ’s avonds gevoetbald kon worden. De vier nieuwe lichtmasten waren werkelijk uniek in Nederland en werden door de UEFA als één van de beste van Europa betiteld. De installatie werd officieel in gebruik genomen op zaterdag 27 december 1975 tijdens de vriendschappelijke wedstrijd NAC - Fortuna Düsseldorf. Er vormde zich vervolgens een supportersgroep aan de korte zijde van het stadion aan de Beatrixstraat die de Spionkop werd genoemd. Deze groep zorgde voor een sfeer die zijn weerga niet kende.
Het befaamde "Avondje NAC" was geboren. (bron: www.nacmuseum.nl)


Je leest het in de krant!

Van de wedstrijd Beek-Vooruit NAC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is niet zo veel terug te vinden. Wél kregen we dus een mooi krantenartikel. Dank hiervoor gaat uit naar Hans van Wolven, die dit krantenartikel nog in zijn privé archief had zitten. Mooi om te lezen hoe ons Beek Vooruit klaarblijkelijk een stukje voetbalreclame heeft verzorgd op De Beek.
Heb jij toevallig nog méér informatie hebben over deze wedstrijd of ken je mensen die dat hebben? Stuur het ons toe en wij vulen het artikel uiteraard graag aan!

Uit de krant (BN/De Stem of een voorloper), datum niet achterhaald.
 
BEEK VOORUIT GEEFT NAC GOED PARTIJ
(van onze sportmedewerker)

PRINSENBEEK - Beek Vooruit heeft niet alleen een eervol resultaat behaald in het jubileum-duel tegen NAC, maar bovendien ook aan klantenbinding gedaan. Toen scheidsrechter Piet van Gastel voor de laatste maal floot was het 0-5. Bij rust keek de Prinsenbeekse thuisclub tegen een 0-1 achterstand aan.

NAC had het niet gemakkelijk om de hechteBeek-Vooruit defensie te ontwrichten. Er werd overigens, vooral in de eerste helft, te weinig aan een-twee-combinaties gedaan, terwijl er ook te weinig vlammende schoten gelost werden. Slechts een kogel van Ton Sprangers spatte tegen onderkant van de lat. Van Wolven was de jeugdige, maar erg goede organisator achterin. Hij trok steeds weer een Oranje muur op voor het doel van Meulemens. Laatstgenoemde hoefde slechts een keer te zwichten voor de pauze. Hij wilde Piet Kamps te mooi kloppen, waarna deze zwoeger voor 0-1 kon zorgen.

Na de hervatting waren Bertus Quaars en Ton Smits in de ploeg gehaald en dat scheelde een flinke slok op de borrel. Gerry Damen en Piet Kamps waren vervangen. In de tweede helft liep het stukken beter in de NAC-aanval. Dat resulteerde in treffers van de weer volledig herstelde Theo Dierickx, Ton Sprangers, Ad Brouwers en Jan Groeneweg.

In de NAC-ploeg ontbraken Budisics en Damsma. Beiden waren licht geblesseerd. Bovendien wilde trainer Bob Maaskant de jongens die afgelopen zaterdag niet aan de bak waren geweest een kans geven. Beek Vooruit kwam op oorlogssterkte binnen de lijnen. In de NAC-gelederen onderkent men nog steeds het spits-probleem, dat door het vertrek van Joegoslaaf Specco is ontstaan. Er wordt nog naarstig gezocht naar een goede vervanger. Diverse voetbalmakelaars hebben spitsspelers aangeboden. Alle aanbiedingen worden onderzocht. Gerdo Hazelhekke was te duur voor de Bredase formatie. Momenteel heeft men een nieuwe spitsspeler in het buiutenland op het oog.  Er wordt een dezer dagen iets naders over verwacht.

(einde artikel)

Op de site voetbal.com kwamen we nog een deel van de selectie van NAC van het seizoen 1976/1977 tegen. Herken je de namen nog?
 
Keeper
  Jan de Jong Nederland 20.08.1946
Verdediging
  Ad Bakker Nederland 26.04.1947
  Nicola Budisic Servië 12.10.1947
  Ad Krijnen Nederland 16.11.1954
Middenveld
  Ad Brouwers Nederland 12.01.1946
  Jacques de Kroon Nederland 22.09.1960
  Theo Dierickx Nederland 12.02.1949
  Hans Neeskens Nederland 22.10.1956
  Bertus Quaars Nederland 17.06.1947

 
Terug naar boven