Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Overzicht nacompetities bekend

01 mei 2015
www.beekvooruit.nl
De KNVB heeft het overzicht van de nacompetitie van seizoen 2014-2015 bekend gemaakt. Ga jij je met jouw team opmaken voor een nacompetitie? Lees dan snel verder!

Bron: e-mail KNVB aan bestuur Beek Vooruit.

Hierbij delen wij u mede dat het overzicht van de nacompetitie seizoen 2014/’15 bekend is. Dit overzicht kunt u terugvinden op http://www.knvb.nl/nieuws/district/37598/aandacht-voor-nacompetities-district-zuid-i/zuidi/veldvoetbal
 
Verdeling periodetitels
Het verdelen van periodetitels geeft soms stof tot verwarring. Met name als het gaat om vervangers die een periodetitel kunnen overnemen. Hoe werkt dit:
 • Na iedere periode wordt de periodestand opgemaakt. Het doelsaldo is beslissend in het bepalen van de rangorde van de periodestand.
 • Bij een oneven aantal elftallen in een poule wordt daadwerkelijk gespeeld om 2 periodetitels. De 3e periodetitel wordt verkregen door het elftal dat in de reguliere eindstand van de competitie, het hoogst is geëindigd en nog niet in het bezit is van een periodetitel. Bij een gelijk aantal punten is het doelsaldo bepalend.
 • Een elftal kan maar één periode winnen. Na winst van een periodetitel telt het elftal (bij wijze van spreken) niet meer mee in de rangorde van de overige periodes.
 • Na de laatste wedstrijd zijn dus alle periodetitelwinnaars bekend.
 • Streep nu van deze periodetitelwinnaars het elftal dat kampioen is geworden weg.
 • Vervang dit elftal door het elftal dat het hoogst geëindigd is in de reguliere competitie, welk nog geen periodetitel heeft behaald. Bij een gelijk aantal punten is het doelsaldo bepalend.
 • Mocht onverhoopt een elftal een degradatieplaats of een herkansingsplaats bezetten en een periodetitel hebben behaald, dan verliest dit team zijn periodetitel en zal hiervoor een vervanger worden aangewezen vanuit de eindstand van de reguliere competitie.
 
Gelijk eindigen in de competitie.
Het is mogelijk dat er eventuele wedstrijden noodzakelijk zijn om een beslissing te verkrijgen wie er rechtstreeks promoveren en wie eventueel de nacompetitie zullen gaan spelen. Er zijn reglementen om te bepalen hoe deze rangorde dan moet worden bepaald. (Handboek competitiezaken amateurvoetbal seizoen 2014/’15, artikel 2.8.1. op pagina 73).
Kort samengevat staat daar het volgende:
 • De rangorde wordt bepaald door het aantal behaalde punten.
 • Indien twee elftallen in de A-categorie gelijk eindigen in punten en er kan rechtstreeks gepromoveerd of gedegradeerd worden dan volgt een beslissingswedstrijd.
 • Indien twee elftallen in de B-categorie senioren gelijk eindigen in punten om het kampioenschap dan volgt een beslissingswedstrijd. Deze beslissingswedstrijd is op het terrein van het elftal dat het beste doelsaldo heeft en de datum en tijd kan in onderling overleg worden vastgesteld. Graag ontvangen wij uiterlijk woensdag 6 mei de samen overeengekomen datum en tijd. Indien er sprake is van degradatie in de B-categorie dan is het doelsaldo bepalend voor de rangorde.
 • Indien twee teams in de B-categorie jeugd gelijk eindigen voor een kampioenschap of degradatie dan geldt het doelsaldo.
 • Beslissingswedstrijd: wordt na gelijke stand 90 min, verlengd 2 x 15 min. Is het dan nog gelijk dan volgt de beslissing door het nemen van strafschoppen.
Voor de elftallen waarbij de competitie eindigt op 2/3 mei 2015 zullen deze beslissingswedstrijden worden vastgesteld op woensdag 6 mei 2015, aanvang 19.00 uur
(indien de nacompetitie niet start op 9/10 mei 2015, mag de wedstrijd in onderling overleg verplaatst worden naar 9/10 mei 2015).
 
Voor de elftallen waarbij de competitie eindigt op 9/10 mei 2015 zullen deze beslissingswedstrijden worden vastgesteld op woensdag 13 mei 2015, aanvang 19.00 uur.
 
In voorkomende gevallen verzoeken wij de betreffende verenigingen in onderling overleg een neutraal terrein af te spreken. U kunt dit uiterlijk op maandag na de laatste competitieronde vóór 12.00 uur per email aan ons kenbaar maken.

 
Terug naar boven