Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Derde beoordelingsronde SVS in volle gang

08 april 2015
www.beekvooruit.nl
De derde beoordelingsronde met het Speler Volg Systeem (SVS) van v.v. Beek Vooruit is in volle gang. Maar liefst 108 leiders, trainers en coaches hebben gezamenlijk de opdracht gekregen om bijna 675 jeugdleden te beoordelen!

We zitten midden in de beoordelingsperiode. Nog ruim een week en dan is het aan de Technische Commissie om hiervan weer evenwichtig samengestelde teams te maken.

"Het is inmiddels de derde beoordelingsronde in totaal, de tweede dit seizoen" vertelt één van de projectgroepleden. "Zo langzaam aan beginnen we dus ook een steeds beter beeld te krijgen van alle spelers binnen onze vereniging. De informatie van onze trainers en coaches levert een zeer waardevolle bijdrage aan een steeds betere selectie. Voor alle teams, want hoe evenwichtiger het team des te groter is de kans dat iedereen op zijn of haar niveau het optimale uit zichzelf kan halen."

Naast de beoordelingen door de trainers en leiders zie je ook met grote regelmaat leden van de Technische Commissie langs de velden staan. Ook zij kijken natuurlijk naar het vele jeugdige talent wat we binnen de vereniging hebben. Naast de Technisch Jeugd Coördinatoren Jan Naalden en Hans van Wolven is er ook wekelijks een groep mensen actief als Categorie Coördinator.

Deze Categorie Coördinatoren zijn verantwoordelijk voor het wel en wee binnen een categorie. Doordat een coördinator zich op één leeftijdscategorie kan richt (b.v. E-pupillen) is hij of zij in de gelegenheid om vaker bij de afzonderlijke teams te kijken. Op deze manier worden alle teams door het seizoen heen meerdere malen door de Technische Commissie bekeken en ontstaat een steeds evenwichtiger beeld van de capaciteiten van de individuele speler.

Het is de bedoeling om vanaf nu per seizoen 2-3 beoordelingsmomenten vast in te vullen. Hiermee is het dan eenvoudig mogelijk om de ontwikkeling van jeugdspelers in de gaten te houden en te kijken waar verder bijgestuurd kan of moet worden.

De komende weken gaat de Technische Commissie aan de slag om de rapportages te bestuderen en te bespreken met de leiders/coaches en trainers van de betreffende teams alsook met de categorie coördinatoren. Over het vervolg van de selectiewedstrijden en teamindelingen volgt in de komende periode nog verdere informatie.

 
Terug naar boven