Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Vooruit met de geit...

05 januari 2015
www.beekvooruit.nl
De traditionele nieuwjaarsreceptie van Beek Vooruit is ook in 2015 prima bezocht. Naar schatting zo’n 150 bezoekers bezochten de kantine om collega leden, voetbalmaten en vrijwilligers het beste voor het komend jaar te wensen, kampioenen te huldigen en/of de Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter te beluisteren.

Nadat onze leden ondanks het ‘snertweer’ met elkaar toch € 300,- bijeen gelopen hadden voor de Stichting Mees werd de behaaglijke warmte van onze kantine opgezocht voor de prijsuitreiking van de sponsorloop en de huldiging van de winterkampioenen. Zes teams maar liefst ontvingen een beker en gepersonaliseerde oorkonde uit handen van de scheidend voorzitter van de Jeugd Commissie Christ van Beek. Enigszins schoorvoetend ondergingen de aanwezige spelers en speelsters van MA1, D3, D4, E1, E5 en F7 het ‘We are the champions’.
 
Beek Vooruit is in beweging en soms gaat dat sneller dan verwacht. Een mooi voorbeeld daarvan was de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter. Deze kwam ‘wat eerder’ in het programma dan oorspronkelijk gepland. De reacties waren gemengd: sommige leden –die de speech misten omdat zij later binnenkwamen- betreurden dit, uit andere kelen werd opgetekend dat hierdoor wat langer gebruik gemaakt kon worden van de kwaliteiten van de barmannen en –vrouw…
 
Voor diegenen die de toespraak gemist hebben onderstaand de mogelijkheid om de oorspronkelijke tekst alsnog door te nemen.

 
NIEUWJAARSTOESPRAAK VOORZITTER BEEK VOORUIT
3 januari 2015

 
Beste Beek Vooruit vrienden en vriendinnen,
 
Allereerst wil ik jullie een geweldig, sportief maar bovenal gezond en gelukkig 2015 wensen namens het voltallige bestuur van Beek Vooruit.
 
Voordat we vooruit kijken naar het nieuwe jaar kijk ik met jullie graag nog even kort terug naar het afgelopen kalenderjaar. 2014 was ook voor Beek Vooruit weer een jaar van diepe dalen en hoge pieken. Hierbij denken we aan het verlies van twee jeugdleiders, één door die verschrikkelijke ziekte en één door psychische nood. Twee maal het noodlot wat ons dorp in de loop van dit afgelopen jaar weer te verwerken kreeg.
Maar gelukkig was 2014 ook een jaar van vele sportieve hoogtepunten: er waren schitterende kampioenschappen en er waren veel prachtige wedstrijden te zien van onze teams. Op “De Heikant” en in de regio. En ook belangrijk: de promotie van ons vlaggenschip Beek Vooruit 1 naar de 3e klasse na een adembenemende nacompetitie.
 
Trots op onze club
Maar waar wij vooral trots op zijn is de sfeer binnen onze vereniging. Deze sfeer is namelijk heel goed. We hebben het over voetbal en we zijn hard aan het werk om met elkaar mooie zaken te realiseren om onze vereniging verder te later groeien. Zowel sportief als sociaal. En ook al is -vooral op bestuurlijk niveau- niet altijd iedereen het met elkaar eens, de sfeer blijft goed. Want als het er op aan komt hebben wij allemaal veel, zo niet alles voor Beek Vooruit over! Dat maakt deze club zo speciaal!
 
En die goede sfeer zie je ook terug op het veld, want ook daar gaat het heel goed. Het is alleen wèl jammer dat we nog steeds maar 3 velden hebben, maar zoals bekend zijn we als vereniging nog steeds volop in overleg en in onderhandeling met de gemeente Breda. Het is maar goed dat onze aanvallers ongeveer 1.000 keer sneller zijn dan de gemeente…
Geduld is echter een belangrijke eigenschap. We houden onze gesprekspartners scherp en begin 2015 wordt er waarschijnlijk heel veel glashelder op het gebied van onze accommodatie.
 
Wij zijn als bestuur trots op alle elftallen maar we zijn ook ongelooflijk trots op de eigenschap van deze vereniging om te willen delen. We hebben zojuist nog met de Snertloop geld ingezameld voor de Stichting Mees, maar ook de inzet van onze leden in de afgelopen periode voor het Koningin Wilhelmina Fonds en het Glazen Huis Prinsenbeek is hartverwarmend.
Zo wist bijvoorbeeld de D4 maar liefst € 214,- op te halen door poffertjes te verkopen bij WinterWonderBeek. En wat dachten jullie van de selecties van Beek Vooruit 1 & 2 én de A1, die in samenwerking met de Stichting Vrienden van Beek Vooruit, de Kantinevrijwilligers en de stichting SESAB voor dit goede doel nog eens ruim 800 euro wisten in te zamelen voor dit goede doel? Dat brengt het totaal vanuit onze vereniging op een totaal van ruim 1.000 euro voor het KWF. Deze saamhorigheid en de bereidheid om mèt elkaar te delen is iets wat bij ons in dit mooie dorp écht leeft!
 
De D4 is dus Winterkampioen én Kampioen Goede Doelen, samen met het 1e,  het 2e en de A1. Wees dus niet verbaasd als deze teams ook in 2015 op het veld heel ver gaan komen. Het zou zo maar kunnen dat “Ut Urste” het goede voorbeeld qua kampioenschap van de D4-jeugd navolging weet te geven! Deze voorspelling is overigens een persoonlijke voorspelling niet het beleid van het bestuur... gewoon een goed gevoel!
En zo raar is het niet om daarover te dromen. Want tussen Kerst en Oud en Nieuw worden we toch ook “nog even” indoorkampioen van Breda en wordt Teun Bulkmans (een jeugdspeler van A1) uitgeroepen tot Speler van het toernooi. En zegt het gezegde niet “Wie de jeugd heeft…”
 
Een gezonde toekomst
Zoals gezegd zijn we als club trots op al onze elftallen. En als ik langs de velden loop dan valt het mij op dat juist ook de niet-selectieteams steeds beter gaan voetballen. Je merkt dat er steeds mèèr en beter over spelletje wordt gesproken en nagedacht bij Beek Vooruit. Het Technisch Beleidsplan en de investeringen werpen hun vruchten steeds vaker af en onze jeugd doet het gewoon erg goed. Dat is de basis voor een gezonde toekomst. En daar zijn we trots op!
 
Een leuke anekdote voordat ik afsluit. Al enkele jaren op rij doet onze E1 het erg goed in de Hoofdklasse, steeds in wisselende samenstellingen. Toen ik rond de Kerstdagen een goede vriend van mij sprak (hij is jeugdbestuurder bij JEKA) en hem als trotse voorzitter vertelde dat ik het opvallend vond dat onze E1 kampioen is geworden in de nieuwe Hoofdklasse 9 tegen 9, kreeg ik van hem een wat afgemeten, zure reactie als antwoord: “Winterkampioenen nemen we bij JEKA niet serieus.”
Heel even was ik sprakeloos. Maar snel daarna dacht ik terug aan de avond daarvoor. Ik ben die avond daarvoor namelijk een ‘stevige sportmaaltijd’ gaan halen bij het ‘legendarische’ cafetaria Hot Wok in de Kapelstraat. Daar kreeg ik, naast een iets te vette maaltijd, ook nog een goede tip mee voor deze nieuwjaarsreceptie. Met dank aan To, de chinese eigenaar.

Ik heb hetzelfde tegen mijn vriend Frans gezegd als ik jullie nu ga zeggen over 2015: 
2015 is het jaar van de Geit. Het Jaar van de Geit betekent volgens de Chinezen dat het een jaar is van:
  • Verantwoordelijkheidsbesef
  • Mededogen
  • Creativiteit (vooral op het veld)
En wat het zo mooi maakt: op al deze eigenschappen scoort Beek Vooruit heel hoog. Dat was al in 2014 en wordt volgens mij vanzelf nog beter in 2015!
Daarom heb ik tegen mijn JEKA-vriend gezegd:  “Hou er maar rekening mee: 2015 is het Chinese Jaar van de Geit.”
 
Een nieuwe mascotte?
Ik heb met de gedachte gespeeld om een geit als mascotte aan te bieden op deze nieuwjaarsreceptie. Helaas kon ik door de hele korte termijn hier geen meerderheid meer voor vinden binnen bestuur. Want het zou zo maar eens heel goed kunnen dat 2015 het jaar van Beek Vooruit wordt.
 
Daarom wil graag samen met jullie proosten op 2015 en afsluiten met de woorden:
 
Vooruit met de Geit. Het wordt een moooooooi voetbal & verenigingsjaar!

 
Terug naar boven