Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Eerste jaar vernieuwde website groot succes

16 januari 2015
www.beekvooruit.nl
Ruim een jaar na de lancering mogen we concluderen dat de vernieuwde website succesvol is. Niet alleen vanwege de vele leuke, enthousiaste en spontane reacties, maar ook vanwege een enorme toename van het gebruik. Onze leden, supporters en andere belangstellenden hebben de site massaal bezocht en dus hebben jullie met elkaar voor een absoluut record in de (digitale) verenigingshistorie gezorgd!

Forse stijging paginaweergaven
Nadat we eind oktober al melding konden maken van de 500.000e bekeken pagina in 2014 is het bezoeken van onze website natuurlijk gewoon doorgegaan. Het digitale jaar is dit keer afgesloten op 28 december. Op dat moment stond de teller op 592.045 bekeken pagina's.
Dit is ruim 40,1% méér dan in 2013.

Naast het feit dat er meer webpagina's op onze site zijn bezocht mogen we ons ook verheugen op het feit dat we aanzienlijk meer bezoekers hebben mogen ontvangen.
In totaal waren dit 72.595 bezoekers, wat een stijging van 10,9% betekent.

Gemiddeld bezochten jullie bijna 4,5 pagina per bezoek aan onze website en ook dat is een nieuw record. Hieruit kan worden afgelezen dat er voldoende interessante informatie te vinden is, want behalve de homepage wordt er natuurlijk ook veelvuldig gekeken naar het wedstrijdprogramma, de uitslagen en de standen!

Gebruik Beek Vooruit app
Volledig nieuw in 2014 was de Beek Vooruit app. Met dit handige hulpmiddel heb je de belangrijkste informatie van Beek Vooruit altijd op je mobiel bij je. En dat dit een handig hulpmiddel is blijkt ook hier uit het gebruik. Met bijna 72.000 (!) 'aanroepen' van deze app scoort dit digitale hulpmiddel ook prima bij onze leden.

De Wedstrijden-pagina is het meest bezocht, maar de laatste maanden is goed te zien dat steeds meer gebruikers direct op zoek zijn naar de wedstrijdinfo via het Teams-menu. Opvallend is de nummer 3 positie voor de Berichten omdat daaruit blijkt dat de nieuwsberichten op de homepage van de website ook op deze manier veel worden gelezen (± 12.000 keer).
Als we het aantal app-aanroepen optellen bij het reguliere websitebezoek...

Social media
Ook het gebruik van social media heeft zich het afgelopen kalenderjaar bij Beek Vooruit ontwikkeld. De wat meer feitelijke berichten en eventuele live verslagen van wedstrijden van Beek Vooruit 1 verlopen via Twitter. Het aantal volgers heeft zich in een jaar tijd van 6 weten uit te breiden tot 214 aan het einde van 2014. Voor het verder ontwikkelen van het Twitter-account wordt gezocht naar een jong en enthousiast lid wat dit graag voor zijn of haar rekening wil nemen.

Datzelfde geldt voor het Facebook account. Gestart met ongeveer 300 volgers eind 2013 is het FB-account van Beek Vooruit enorm gegroeid. Werd tijdens de Oktoberfeste nog een ludiek kado gegeven aan de 1.000e volger, op 31 december 2014 stopte de teller bij 1.084 Facebook Vrienden van Beek Vooruit. Nog wekelijks komen daar nieuwe volgers van onze vereniging bij die kennelijk worden aangesproken door de "positieve berichtgeving met een knipoog" die soms zorgt voor levendige conversaties.

Commercieel aantrekkelijk!
Dit alles is natuurlijk mooi nieuws voor onze vereniging maar dat is het ook voor onze sponsoren, want op flink wat pagina's zijn de sponsoren terug te vinden. Met een simpele druk op de knop kom je dan ook direct bij onze sponsoren op de website terecht. Probeer het maar eens!

Naast de algemene sponsoring op de website en de koppeling van de teamsponsoren aan de teampagina's hebben we het afgelopen jaar ook getest met de narrow-casting in de kantine. Op de televisieschermen kan specifieke informatie worden getoond aan de bezoekers van onze kantine. Denk hierbij aan het wedstrijdprogramma, de uitslagen van onze teams (deze worden steeds actueel bijgewerkt!), standen, informatie van de website, Teletekst, RSS feeds van Nu.nl en Voetbal International, maar ook specifieke sponsor-boodschappen.

Narrow-casting
Na de testperiode zullen we in 2015 ook verder gaan uitbreiden met de sponsormogelijkheden. Zo kunnen sponsoren bijvoorbeeld weekaanbiedingen plaatsen en zul je op zaterdag mogelijk andere boodschappen zien dan op zondag. Voor méér informatie daarover kun je terecht bij de Sponsor Stichting Beek Vooruit of de Communicatie Commissie.

In 2015 groeit het websitegebruik verder...
Daarnaast zal het komend jaar verder worden gewerkt aan het uitbreiden van het actieve aantal websitegebruikers. Nog steeds heeft een deel van onze leden nog nooit ingelogd op de site. Dit is niet alleen van belang om sneller en beter aan je teaminformatie te komen maar ook omdat je daar jouw eigen gegevens voor de ledenadministratie kunt bijhouden. Wijzigingen in de ledenadministratie kunnen uitsluitend via de website, dus zorg dat je je account activeert!
Het is daarom de verwachting dat ook in 2015 het gebruik van de website verder zal gaan toenemen.

Kan het nog beter?
Om het succes te blijven doorzetten horen we natuurlijk graag van onze leden hoe de dingen anders of beter kunnen. Heb je een idee? Meldt het via de Ideeënbus en we kijken graag hoe we jouw idee kunnen realiseren!

 
Terug naar boven