Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Flitsende competitiestart Beek Vooruit 1

07 september 2014
www.beekvooruit.nl
Beek Vooruit 1 kwam vandaat flitsend uit de startblokken bij de seizoensouverture, thuis tegen GSBW uit Goirle. Het is misschien niet gebruikelijk, maar voor de verandering presenteren we hier een razendsnel on-line gezet wedstrijdverslag door VOETBALinBREDA.nl.

Beek Vooruit profileert zich als titelkandidaat

De zondagploeg van Beek Vooruit lijkt vanaf de eerste speeldag al meteen van toegevoegde waarde voor de derde klasse. De ploeg van nieuwakken trainer Arno Gabriels won zondag met gemak van GSBW.

Met aanwinsten als Joost en Loek Schalk, Illary van der Lee en Leonardo Mouwen, hebben de Bekenaren niet alleen ingespeeld op het verlies van Marco van den Kieboom, Bas Peemen en Hamed Boudazra, maar ook de ploeg ook en passent versterkt. De overwinning van zondagmiddag kwam geen seconde in gevaar, ondanks de vele geblesseerden. Kevin Kleijn, Thijs de Ridder, Boye Snoek, Demian Broere, Teun van Raaphorst, Stefan van Loenhout en Wesley van Oers waren allen niet in staat om deel te nemen vanwege fysieke ongemakken, en ook Tom van Steen is nog altijd afwezig vanwege zijn stage in het buitenland. Maar, of de oranjehemden moeite hadden met GSBW? Geenszins.

Beek Vooruit speelde allesbehalve als de promovendus. Sterker nog, het speelde, na één wedstrijd al, met hetelan van een kampioen. Met razendsnelle flankspelers, die op de welbekende brommer zitten, zorgde de thuisclub voor veel gevaar. De openingsgoal viel na een prachtige voorzet van Dennis ‘Hoppenbrouwers’ van Oisterwijk en het was Loek Schalk, die de 1-0 binnen kopte, om niet veel later ook voor de 2-0 te zorgen. Op de andere flank was het Joost Schalk die zijn tegenstander voor de zoveelste keer in de wind zette, waarop hij enkel met een overtreding aan de rem kon trekken. De daaropvolgende strafschop was een buitenkansje voor nieuweling Mouwen.

Met de 3-0 leek de koek nog allesbehalve op. Van Oisterwijk mocht, nadat de keeper in eerste instantie nog knap redde op een schot van Anton Vissers, de 4-0 binnen schieten en maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje. De ploeg van trainer Arno Gabriels ging na de 4-0 gewoon verder op zoek naar een monsterscore en het was te danken aan de vijandelijke keeper dat dit niet gebeurde. Dat de rust met 4-0 werd gehaald mocht dus een klein wonder heten. Toch had de wedstrijd ook anders kunnen lopen, de gasten waren in de eerste tien minuten tot twee keer toe dichtbij de 0-1. Eerst spatte een bal op de lat uiteen, niet veel later was het spits Boutaibi die de bal over keeper Van der Lee lobte; de bal ging via een stuit over het doel. Het waren echter wel meteen de enige twee momenten van de bezoekers.

Na rust van hetzelfde laken een pak, met één verschil, de ballen gingen er nu niet in. Keeper Van der Lee mocht zelfs de bal uit het net halen na een spaarzame aanval van GSBW. Aan de andere kant waren de broertjes Schalk en Mouwen een ware plaag voor de uitdefensie. Met wisselingen van links naar rechts en net zo snel weer terug was het enige smetje vandaag dat er na rust enkel nog door Joost Schalk gescoord kon worden. Al waren Lars van Loenhout, Joost en Loek Schalk, Vissers en Van Oisterwijk allen heel dichtbij. De 5-1-overwinning was dan ook nimmer geflatteerd.

Als zondag één ding duidelijk is geworden, is het wel dat trainer Gabriels in no time een ploeg heeft gesmeedt van talentvolle voetballers, waterdragers en cultuurbewakers. Een ploeg waar de mensen uit het Bredase dorp weer graag voor naar sportpark de Heikant komen.

Beek Vooruit ZO - GSBW 5-1 (4-0)
1-0 en 2-0 Loek Schalk, 3-0 Leonardo Mouwen (pen.), 4-0 Dennis van Oisterwijck, 4-1 GSBW, 5-1 Joost Schalk.

 
Terug naar boven