Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Keeperstrainingen

28 augustus 2014
www.beekvooruit.nl
Vanaf vrijdag 29 augustus beginnen de keeperstrainingen voor C, D en E-keepers. Ook dit jaar worden deze weer gegeven op vrijdagmiddag door Alexander en Steven!

Van 17.00 tot ongeveer 18.15 uur is iedereen die keeper is of het wil worden van harte welkom op het kunstgrasveld (C-veld).

Opzet van de keeperstraining 

De opzet van de keeperstraining is simpel….een uur lang op een stevige en leuke manier met elkaar aan de bak omdat er tijdens de reguliere trainingen normaal gesproken te weinig aandacht is voor de keepers.
Een serieuze specifieke keepers warming-up maakt hier deel van uit.

Doe vooral jezelf een plezier en doe deze warming-up ook ALTIJD voor een wedstrijd. Een keeper heeft nu eenmaal een andere warming-up nodig dan een voetballer. Doe deze specifieke warming-up dus altijd ook staan je medespelers of trainers/leiders te popelen om je te gaan inschieten (ook belangrijk maar EERST een goede warming-up!!!).
Denk je trainer/leider hier anders over laat hem dan even contact opnemen met ons.

Wat maakt je een goede keeper?

Eigenschappen van een goede keeper- en waar we op gaan trainen zijn onder andere:
 • Goede mentaliteit…..lef en inzet ! 
 • Doorzettingsvermogen hebben en niet bang zijn om fouten te maken zolang je er maar van leert. 
 • Je moet met commentaar en kritiek kunnen omgaan, doe er iets positiefs mee!  
 • Basisprincipes en techniek…natuurlijk moet je allereerst de basis zo goed mogelijk beheersen. Vervolgens zullen we gaan werken aan de technische aspecten. 
 • Iedere keeper zal eigen specifieke aandachtpunten hebben waaraan gewerkt gaat worden om die anders of (nóg) beter te gaan doen. 
 • Leiderschap… JIJ bent de baas in de “16-meter” en niemand anders ! Straal dit uit! 
 • Communiceren….weten wat je doet en wat andere moeten doen ! Maak dit luid en duidelijk kenbaar in woorden en gebaren ! 
 • Spelinzicht….zoveel mogelijk inleven in spelers en- het spel van je team en van de tegenstander ! Naast keeper doe je ook altijd actief mee als 11de voetballer !
 • Kunnen afzien… Tijdens trainingen en wedstrijden tot het uiterste willen gaan om sneller, sterker en slimmer te worden !
 • “Gek” zijn… en keepen écht leuk vinden ! Want wie gooit zich anders voor een snoeiharde bal en/of doorgebroken speler ;-) 


“Huishoudelijke mededelingen & spelregels”

 • We maken géén gebruik van een kleedkamer, maw je komt in keepersoutfit naar de training en je zult na de training thuis moeten douchen.
 • Op warme dagen is het verstandig om een fles water mee te nemen (en anders ook).
 • Zorg voor warmere kleding op koudere dagen.  

Nog even een paar duidelijke spelregels welke van toepassing zijn:
 1. Er best ruimte voor een geintje maar er zijn wel grenzen!
 2. Er is geen ruimte voor onderling getreiter of grof taalgebruik!
 3. We verwachten dat er met beleving wordt getraind…doe het vooral voor jezelf!
 4. Als je niet kunt bel/sms ons of stuur even een mailtje naar ons allebei.
Het is mogelijk dat een training ivm andere verplichtingen niet kan doorgaan. We zullen dan altijd zsm proberen per email te communiceren wanneer een training niet doorgaat. Ook in geval van afgelastingen als gevolg van té slechte weersomstandigheden etc.


Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en anders horen wij dit graag. Of je nu wél of geen “selectiekeeper” bent, dat maakt voor ons geen enkel verschil, je bent van harte welkom!
Maak er vooral een leuk, sportief en succesvol seizoen van!

Succes en groet,

Steven Verstraeten, sverstraeten@protagt.nl mobiel 06-52602313
Alexander van der Heijen, heijdenavd@gmail.com, mobiel 06-51574405

 
Terug naar boven