Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Beek Vooruit Voetbaltoernooien

05 juni 2014
www.beekvooruit.nl
De mei-maand betekent voor Beek Vooruit elk jaar de maand van de jeugdtoernooien.

Kijk hier voor het verslag en de foto's!

Ook dit jaar startten we op 17 mei met het toernooi voor alle F-teams in de ochtend. Was het de zaterdag ervoor nog koud met veel regen, deze zaterdag was het heel de dag zonnig met een goede temperatuur om te voetballen en om er naar te kijken.
Dat was ook goed te merken aan het volle terras waar de ouders toekeken. Ook rond de speelvelden hadden veel ouders plaatsgenomen om de wedstrijden te kunnen zien en hun kinderen aan te moedigen.
40 teams van verschillende verenigingen voetbalden voor de eerste plaats in hun poule en voor de grootste beker, die daarbij hoort.
Rond 12:00 uur was de uitslag bekend en konden de teams naar voor komen om hun beker en de vaantjes in ontvangst te nemen.

Vervolgens was het vanaf 13:00 uur de tijd voor een deel van onze E-jeugd om aan hun toernooi te beginnen. Vanwege het grote aantal teams in de E-categorie zijn er dit jaar 2 E-toernooien. Op 17 mei was het dus de beurt aan de E1 tot en met E5. Zij voetbalden tot 17:00 uur voordat de uitslag bekend was. Hierbij traden 24 teams aan de start.
Na een serie poule-wedstrijden, waarbij elk team zo hoog mogelijk wilde komen, werden er kruisfinales gespeeld. Na een tweede serie kruisfinales was ook bij dit toernooi de winnaar bekend.
Ook zij kregen bekers en vaantjes uitgedeeld als herinnering aan dit toernooi.  

Op zaterdag 24 mei was het de beurt aan het tweede deel van de E-jeugd van Beek Vooruit. De E6 tot en met E10 voetbalden met andere teams van 10:00 uur tot 14:30 uur. Totaal 24 teams voetbalden bij dit toernooi. Ook zij hadden eerst poule-wedstrijden en vervolgens 2 keer kruisfinales alvorens de winnaars bekend waren en om 14:30 uur prijzen uitgereikt konden worden. 
Extra dit jaar bij het E-toernooi was de mogelijkheid om op een grote opblaaspop te schieten met de bal, of op het doel te schieten via enkele ronde gaten waar je punten mee kon verdienen.

Rond 15:00 uur werd het weer rustig op het voetbalcomplex nadat alle spelers, begeleiders en ouders met een goed gevoel naar huis waren gegaan.
De vogels maakten dankbaar gebruik van deze rust om de veelvuldig geknoeide popcorn op te pikken van het terras en de velden. Zo genoten ook zij, net als op de zaterdag er voor, op hun manier van het toernooi.

Op zaterdag 30 mei was het vervolgens de beurt aan onze C-teams voor hun tweedaagse toernooi. Dit toernooi startte op vrijdagmiddag met de ontvangst van de teams, die kwamen overnachten en hun tenten gingen opbouwen. Het B-veld wordt hiervoor gebruikt, waardoor je direct het gevoel krijgt op een camping te komen. Voor de spelers is dit een leuk toernooi over 2 dagen met als belangrijk extra spannend gegeven een nacht camperen. Voor de leiders en begeleiders is het ook een nacht afzien en kou leiden. Een leider van Beek Vooruit, normaal niet bang voor winterse kou, had het heel erg koud gevonden in zijn tentje.

Vanaf 17:40 uur werden de eerste wedstrijden gestart op 3 velden voor 20 minuten voetbal per wedstrijd. De wedstrijden gingen tot 23:50 uur door in de hoop dat de spelers voldoende uitgeput zouden zijn voor een goede en lange nachtrust.
Op zaterdag was het al om 07:00 uur druk in de kantine. De tafels stonden klaar voor het ontbijt. Thee en koffie was gezet in grote hoeveelheden en het wachten was op de hongerige teams. Volgens een schema mocht elk team komen ontbijten. Na het ontbijt begonnen om 08:50 uur wederom de eerste wedstrijden voor die dag.
Na een serie poule-wedstrijden en daarna finale-wedstrijden waren de winnaars bekend(zie andere pagina toernooien).

Gedurende deze 2 dagen was het ook mogelijk voor alle teams om een schuttersbokaal te winnen door de beste te zijn met strafschoppen nemen, de shoot outs en snelheidschieten op het doel.
Kort voor de finalewedstrijden begonnen waren alle teams klaar met deze extra activiteiten en was ook hier de winnaar bekend. Aangezien dat niet op de andere site vermeld is bij deze: SV Terheijden C1 won deze schuttersbokaal.
Rond 16:45 uur konden de in totaal 20 teams hun beker in ontvangst nemen en naar huis gaan.
Een enkel team met een gehuurde bus, omdat ze van ver kwamen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi. Dankzij de E.H.B.O. werden de spelers, die zich verwond hadden, deskundig geholpen. Hoewel er een tekort aan scheidsrechters was, vooral op zaterdag, konden alle wedstrijden toch goed door hen geleid worden. Een prima prestatie van deze scheidsrechters.  

Op zaterdag 7 juni vond het laatste jeugdtoernooi voor dit seizoen plaats te weten het D-toernooi. Vanaf 09:00 uur kwamen 20 teams naar Beek Vooruit om deel te nemen aan dit toernooi. Bij Beek Vooruit was alles al weer in gereedheid gebracht om er een mooi en leuk toernooi van te maken. Door de voorspelde warmte op deze zaterdag was het noodzakelijk om enige maatregelen te nemen om te voorkomen dat spelers gezondheidsklachten zouden krijgen door een combinatie van te weinig drinken, te flinke inspanning en voetballen op een erg warm kunstgrasveld. Daarom werden de leiders er op gewezen dat de spelers vooral veel water moesten drinken en waren er vollop flessen gevuld met water in de koeling gelegd. Deze werden aan de leiders uitgereikt om mee te nemen naar het veld.
Gelukkig zijn er geen incidenten geweest vanwege dit weer. Ook waren er extra parasols uitgezet op het terras en voor de E.H.B.O., die ook weer aanwezig was voor de medische ondersteuning.
Er was zelfs een nostalgische ijscokar geregeld waar heel wat ijsjes gekocht zijn door de spelers en menig ouder. Al het ijs was tenminste op bij het einde van het toernooi. 

Vanaf 09:30 uur werden de poule-wedstrijden gespeeld tot in de middag. Vanaf 14:30 uur was het de beurt voor de finale-wedstrijden. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren was het rond 16:30 uur bekend wie de winnaar was geworden. Even later konden de prijzen uitgedeeld worden. De winnaars staan op de site van het toernooi zelf.

Net als vorige week kon er ook deze zaterdag gestreden worden om de schuttersbokaal. De winnaar van de prijs mocht de beker, na de algemene prijsuitreiking, in ontvangst nemen.
De winnaar van de schutterbokaal is geworden: De jonge Spartaan D1.

Bovenstaande voetbaltoernooien zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de volgende sponsoren te weten:

Aardbeienkwekerij van Haperen
Ad Autobedrijf Thijs-Mann
Bayram Ciftcy Fysiotherapie praktijk Prinsenbeek
Bierens Training & Coaching
C1000 Miegielsen
Hermans Optiek
Hornman Makelaars
ISCO Metalproducts B.V.
Johan van Gils Financiele Dienstverlening
Lantronix
Lens Transport B.V.
Makro B.V.
Mario Boere Tweewielers
Plugro Sport & Fashion
PUUR Schoonheid & Ontspanning
RSK Brabant
The Decoration Factory

Alle sponsoren namens Beek Vooruit heel erg bedankt voor jullie bijdrage!

C toernooi 2014

E toernooi 2014

E - F Toernooi 2014


 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven