Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Selectietrainingen niet-selecties van start

13 april 2014
www.beekvooruit.nl
De selectietrainingen voor jeugdspelers die nu (nog) niet in selectieteams spelen zijn inmiddels gestart. Dit is ieder jaar weer een heel proces.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

Een grote club...

Bij een grote voetbalvereniging als Beek Vooruit spelen natuurlijk gelukkig ook erg veel jeugdleden. Ieder jaar weer een flinke klus voor de Technische Commissie om het selectieproces en de teamindelingen in goede banen te leiden.

Daarom is er dit jaar besloten om vroeger te starten met de selectietrainingen. Hierdoor ontstaat er wat meer ruimte om onze jeugdspelers goed te kunnen bekijken en kan er een zo evenwichtig mogelijke indeling worden gemaakt. Daarnaast is het de bedoeling om in een vroegtijdig stadium de indelingen van teams én leiders gereed te hebben.

Hoe verlopen de selectietrainingen?

Tijdens de eerste selectietraining werken de spelers in groepjes van ongeveer 4 kinderen in een circuitmodel. Hierbij komen verschillende voetbalhandelingen met bal aan bod, zoals passen/trappen, dribbelen/pingelen, techniektraining en positie- & partijspelen.

In de tweede selectietraining worden verschillende partijvormen gespeeld, waarin de kinderen kunnen laten zien hoe ze de verschillende voetbalhandelingen uitvoeren in wedstrijdsituaties.

Door de beoordelingen uit het Speler Volg Systeem én de waarnemingen van de leden van de Technische Commissie (o.a. Technisch Jeugd Coördinator Pupillen en de Categorie Coördinatoren) te combineren met de beide selectietrainingen ontstaat een duidelijk beeld van het huidige niveau van onze jeugdspelers.

En daarna?

De spelers die op basis van bovengenoemde evaluaties eventueel in aanmerking komen voor een plaats in een selectieteam worden na de meivakantie nogmaals uitgenodigd. Op dat moment spelen zij samen met de huidige spelers uit de selectieteams een aantal (onderlinge) selectiewedstrijden.

Op deze manier verwachten we dat elke speler optimaal op zijn/haar niveau kan worden ingedeeld. Dat is immers belangrijk voor de voetbalontwikkeling en het spelplezier van elke speler!

Wanneer zijn de indelingen bekend?

Om geen onjuiste beloften te doen is deze datum nog niet bekend gemaakt. Zodra duidelijkheid is of de planning gehaald wordt zal op de site van Beek Vooruit meer informatie verschijnen!

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven