Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Nieuwe regels alcoholgebruik in kantine

08 januari 2014
www.beekvooruit.nl
Vanaf 1 januari 2014 verandert de overheid de regels voor alcohol. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je in het openbaar (straat, park e.d.) GEEN alcohol nuttigen of in het bezit hebben.

Beste A-B jeugdleden,

Mogen wij jullie aandacht?
Vanaf 1 januari 2014 verandert de overheid de regels voor alcohol. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je in het openbaar (straat, park e.d.) GEEN alcohol nuttigen of in het bezit hebben. Ook onze kantine is door de wet als openbare ruimte aangewezen.

Wat verandert er in onze kantine?
Vanaf 1 januari mogen wij dus geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd zullen de barmedewerkers naar een legitimatiebewijs vragen. Geen legitimatie = geen alcoholische drank!

En verder?
Het zelf meenemen van alcoholische dranken is nu al niet toegestaan. Maar ook iemand van 18 jaar of ouder mag geen alcohol kopen bij de bar en dit doorgeven aan een jongere die nog geen 18 jaar is. Oh ja: de gemeente heeft ook bepaald dat we vanaf 1 januari op zaterdag alleen nog NA 15 uur alcoholische dranken mogen verkopen.

Wat als je betrapt wordt?
Ben je jonger dan 18 jaar en wordt je betrapt door de politie of een opsporingsambtenaar? Dan krijg je een boete. Ben je jonger dan 16 jaar kan dit oplopen tot €45,- en ben je 16 of 17 jaar dan kan dit zelfs tot € 90,- oplopen.
Als de overtreding bij Beek Vooruit plaatsvindt dan krijgt ook de vereniging een boete van minimaal€ 1.300,- per keer. Dit willen wij voorkomen!

Ik ben A-jeugd speler, jonger dan 18 jaar en ik draai kantinedienst, mag dit?
Het antwoord op deze vraag is JA, dit is toegestaan echter ook dan geldt: je mag als jongere onder de 18 niet zelf de alcoholische drank nuttigen.

Wat vragen wij je?
Wij rekenen op jullie medewerking en verwachten dat je begrip toont voor onze barvrijwilligers die de regels moeten uitvoeren. Zij hebben het niet verzonnen…Ook je ouders worden door de vereniging over deze nieuwe regels geïnformeerd. Hier vind je een document met veelgestelde vragen. 

Wil je mèèr weten? Kijk dan op www.nix18.nl

Ook zonder een biertje maken we het gezellig bij Beek Vooruit!

Namens het bestuur

Jan Hoppen                                                      Piet van den Bliek
Voorzitter v.v. Beek Vooruit                                 Voorzitter SESAB

 
Terug naar boven