Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

update corona problematiek

23 april 2020

Beste leden van Beek Vooruit,
21 April j.l. heeft het kabinet de maatregelen bekend gemaakt om de coronapandemie de baas te worden.

Eén van de maatregelen is dat het amateurvoetbal langzaamaan weer op gang kan worden gebracht!


Jeugdvoetbal deels weer mogelijk
Van het kabinet mag de jeugd vanaf 29 april in beperkte mate weer gaan voetballen. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar weer spelen waarbij ze niet perse de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is voetballen ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

 

Maar hoe dan?
Na het horen van het bericht van het kabinet begrijpen wij dat onze jeugdleden staan te springen om weer te gaan voetballen. Het bestuur van Beek Vooruit is op dit moment in afwachting van de instructies. Deze worden voorbereid door een speciale werkgroep binnen de KNVB. Zo bedenken zij voetbalvormen, trainingen, protocollen en tips (bijvoorbeeld voor de beste routes om groepsvorming tegen te gaan).

 

Wanneer opent Beek Vooruit de poorten?

Met de protocollen van de KNVB in de hand gaan wij in overleg met de gemeente Breda om te bekijken of en hoe wij het jeugdvoetbal bij Beek Vooruit weer deels mogelijk kunnen maken. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend. Wij zijn daarvoor afhankelijk van de werkgroep van de KNVB maar met name ook van het overleg met de gemeente Breda waarin duidelijke afspraken moeten worden gemaakt wie wat doet en wie waarvoor verantwoordelijk is.
 

Duidelijkheid

Wij hopen dat wij begin volgende week duidelijkheid kunnen geven hoe wij hier mee verder gaan. Wij snappen het als jullie ongeduldig zijn, maar we zullen echt eerst heldere en concrete afspraken met de gemeente moeten maken over hoe wij dit veilig kunnen organiseren. Gezondheid voor iedereen is tenslotte het belangrijkste wat er is!


 
Terug naar boven