Op de nieuwspagina's van Beek Vooruit vind je alle nieuwtjes en wetenswaardigheden van onze vereniging.Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club?

Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een berichtje aan de Communicatie Commissie. We zorgen dan voor een mooi plekje op de site! 

Start herinrichting De Heikant

04 januari 2017
www.beekvooruit.nl
De herinrichting van sportpark De Heikant in Prinsenbeek start maandag 16 januari en duurt tot eind november 2017, meldt de Gemeente Breda. De werkzaamheden omvatten onder meer de aanleg van een kunstgrasveld en de aanpassing van natuurgrasvelden bij voetbalclub Beek Vooruit.

Bron: Prinsenbeeknieuws.nl, Ine Kleemans

Er komt kunstgras op het hoofdveld en er komen nieuwe ballenvangers, leunhekwerk en dug-outs rond het veld. De twee natuurgrasvelden worden gedraaid voor meer mogelijkheden en wedstrijdcapaciteit. Het voormalige ijsbaantje gaat weg. Beek Vooruit plaatst op het hoofdveld en de andere voetbalvelden ledverlichting.

Door aandacht in de media zijn er vragen gekomen over het gebruik van rubbergranulaat in kunstgras voetbalvelden. Het RIVM heeft eind december onderzoeksresultaten gepubliceerd met de conclusie dat het veilig is om op deze velden te sporten. De gemeente en Beek Vooruit gaan op basis hiervan een keuze voor het type kunstgrasveld maken.

De gemeente gaat een deel van de bestaande bomen en struiken rooien om plaats te maken voor de twee natuurgrasvelden. Hiervoor is een omgevingsvergunning aangevraagd en toegekend volgens het gemeentelijke bomenbeleid. Voor de aanvraag gelden de regels voor bezwaar en toekenning. De vergunning is gepubliceerd op www.breda.nl/bekendmakingen. Er komt een nieuwe groenstrook langs de Heikantsestraat terug.

Het werk start vanaf 16 januari met het rooien van de bomen en struiken. Vanaf 22 mei start het werk aan de voetbalvelden. Voor het nieuwe voetbalseizoen in augustus is het kunstgrasveld klaar, belooft de gemeente. Op de natuurgrasvelden kan in september weer worden gespeeld. De aanleg van groen gebeurt in het plantseizoen en is eind november klaar. Voor de veiligheid sluiten de voetbalvelden in de zomerperiode.

Aan- en afvoer van materiaal kan tijdelijk tot enige overlast leiden. Het werkverkeer rijdt via het Velsgoed en de Heikantsestraat. Woningen blijven bereikbaar.

 
www.beekvooruit.nl
Voor de laatste wijzigingen/aanvullingen zie Teams op de website.  
 
www.beekvooruit.nl
 
www.beekvooruit.nl
 
www.beekvooruit.nl
Beek Vooruit is, zowel voor het volgend als het huidige seizoen, op zoek naar sportieve meiden die in het MO19 team willen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven