Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

NA(C)GENIETEN, met volle teugen!

08 juli 2015
www.beekvooruit.nl
Wat was het genieten, donderdag 2 juli op 'De Heikant':
Beek Vooruit - NAC editie 2015 was absoluut een geslaagde versie. We hebben heeeeel uitgebreid de boel samengevat. Inclusief foto's en bewegende beelden. Heerlijk...!

Tropisch weer, geweldige opkomst

De vooruitzichten op goed weer waren er al weken, maar hoe vaak kun je daarop vertrouwen in Nederland? Uiteindelijk was het op 2 juli ruim 28 graden, maar doordat er een heerlijk verkoelend briesje over 'De Heikant' waaide was het aangenaam vertoeven. De voorspelde onweersbuien leken aan Prinsenbeek voorbij te gaan en dus was het hopen voor de organisatie - onder leiding van Hinko Baijings - dat niet teveel mensen het terras de voorkeur zouden geven boven 'Het Avondje NAC op De Beek'.

De voorverkoop leek te zijn gestagneerd op ongeveer 750 kaarten, maar bij hertelling bleken dat er 100 méér te zijn. Dat opgeteld bij 600 (!) kaarten aan de kassa, ongeveer 350 VIP's, sponsoren en genodigden, bezoekers die na het sluiten van de kassa binnen kwamen èn uiteraard alle spelers, staf en vrijwilligers maakt dat er uiteindelijk zo'n 1.800 bezoekers aanwezig waren op deze avond. Een geweldige sfeer, mede ook dankzij de vele trouwe NAC fans die ook kwamen voor de pienten in plaats van de poenten!
 

Nieuwe namen, nieuw shirt

Zoals altijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen staat het transfer-raam nog wagenwijd open. Da's voor Beek Vooruit niet zo'n probleem, maar voor NAC misschien wel. De selectie zoals wij ontvangen hebben zal zeker niet in deze vorm de competitie in gaan. En dus was het voor voor de (jeugdige) bezoekers leuk om de mix van 'oud' en 'nieuw' van dichtbij te zien. En dat nog wel in het nieuwe shirt!

Want de primeur van NAC's eerste wedstrijd in het nieuwe Legea shirt was gegund aan Beek Vooruit. Een nieuwe hoofdsponsor op de voorzijde en twee nieuwe sponsoren op de rug, zodat er geen ruimte meer is voor de spelersnamen. Ook nog geen rugnummers op de shirts, waar volgens trainer Robert Maaskant een prima verklaring voor was. Er moest per speler nog gekeken worden naar en gemeten worden aan de juiste maat van het tenue. "Je moet er toch niet aan denken dat Elson Hooi met nummer 11 gaat spelen en dat shirt blijkt XXL te zijn..."

NAC spelend zonder rugnummer. Dat is voor een minder fanatiek volgende supporter nog wel even wennen met alle nieuwe gezichten. Want wie waren er allemaal meegekomen naar Prinsenbeek?
Aan de start stonden de volgende 11 spelers: Van der Maaten (k), Marcellis, Dingsdag, Pedro, Kazanci, Matic, De Kamps, Brands, Seuntjens, Falkenburg en Hooi. Op de bank Noppert (k), Suk, van de Weg, Robinson, van Bezooijen, Damen, Meyers, de Graauw, Marijnissen, El Mohamed en uiteraard de staf met onder andere trainer Robert Maaskant, assistenten Eric Hellemons en Rob Penders, good old Ben van Bilzen en teammanager Eric Vervoord.

Beek Vooruit kwam met de volgende selectie het veld op: Pim Vincenten (k), Wout Timmers (k), Bas Frijters, Boye Snoek, Dennis van Oosterwijck, Jeroen Bulkmans, Joep Bulkmans, Lars van Loenhout, Lars van Oorschot, Lex Heijmans, Niels Kleemans, Ruben Goedhart, Stefan van der Linden, Stefan van Loenhout, Teun Bulkmans, Thijs de Ridder, Tom van Steen en Anton Vissers. Op de bank verder trainer Arno Gabriels, gelegenheid assistent-trainer Jurgen van der Velden, teambegeleider Joost Hermus, verzorger Corné van Dijk en Richard Bulkmans.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Jos Bierings en assistenten Sander Kuijer, Mark Verschuren en John van Gils.
 

Zo veel te doen...

Het was weer prima geregeld op de Beek. Met behulp van enkele tientallen vrijwilligers was het sportpark zodanig op- en omgebouwd dat Beek Vooruit klaar was om de gehoopte supportersaantallen uitstekend te kunnen ontvangen. Terwijl de eerste gasten onder het genot van een drankje en een hapje stonden te genieten van het mooie weer, begonnen de jongens van de D4 met het verkopen van de loten voor de loterij. Prachtige prijzen te winnen die geheel belangeloos ter beschikking waren gesteld door het Beekse en Bredase bedrijfsleven.

Tegelijkertijd werden de minuten moeiteloos aan elkaar gebabbeld door de spreekstalmeesters Dré van Dongen en Gert-Jan Bartels, waarbij ook menige lach vanaf het terras van onze - tot Beek Vooruit Sponsorhome - omgedoopte kantine te horen was. Een uiterst gemoedelijke voetbalsfeer zoals het hoort, waarbij Geel-Zwart en Oranje Zwart probleemloos met elkaar samen blijken te gaan. Zoals verwacht.

Halverwege was het genieten van de shoot-outs van de spelers en speelsters van de kampioensteams F3 en F7, die met penalties en shoot-outs het publiek bezig hielden. Een hernieuwde kennismaking, omdat we deze jeugdige Beekse talentjes al eerder samen met het E5 team aan de hand van de spelers en het arbitrale kwartet het veld op hadden zien komen.

En terwijl de spelers van NAC en Beek Vooruit al weer staan te trappelen om aan de tweede helft te beginnen amuseerden onze beide sprekers zich uitstekend tijdens de trekking van de loterij samen met de meiden van de MA1 en MB1. Het kan allemaal vanavond...
 

Oh ja, de wedstrijd!

De eerste helft is uiteraard voor NAC, maar door prima verdedigen van het gehele Beekse team duurt het tot de 29e minuut voordat NAC op voorsprong komt. Mats Seuntjens kopt een corner van Dingsdag binnen. En daarbij blijft het ook. In de tweede helft gaat het hard tussen de 53e en de 61e minuut. Geel-Zwart scoort maar liefst 5 keer door Hooi (2x), Suk (2x) en Brands. Het slot akkoord wordt gezet door nogmaals Mats Seuntjens, die vanaf 25 meter met een briljante uithaal de 0-7 aantekent.

Het jeugdige Beek Vooruit heeft in de loop van de wedstrijd ook enkele kansen en kansjes weten te creëeren en liet bij vlagen prima verzorgd spel zien. Een 1-op-1 voor Joep Bulkmans met de Bredase goalie werd 'bruut afgevlagd' door de assistent-grensrechter wegens buitenspel, een kopballetje nèt over, een lob van een meter of 18 precies op het dak van het doel. Een doelpunt zat er deze keer niet in, maar voorzitter Jan Hoppen was erg trots op de jonge Beekse equipe.
Ook trainer Arno Gabriëls was content. Alle 19 selectiespelers waren minimaal een halve wedstrijd aan bod gekomen en hebben het gewoonweg goed gedaan. Toch kon de Beek Vooruit trainer met een NAC-hart alleen wat zuur lachen toen hij voor de zoveelste keer werd gefeliciteerd met het resultaat: "Gefeliciteerd worden terwijl je met 0-7 hebt verloren voelt toch raar!"

Bekijk hier een video-impressie van de wedstrijd gemaakt door dé Videoanalist.nl. Ook zijn er interviews met NAC-speler Mats Seuntjes, Arno Gabriëls, Beek Vooruit aanvoerder Lars van Loenhout, grensrechter Sander Kuijer, voorzitter Jan Hoppen, de gebroeders Bulkmans en scheidend eerste elftal speler Stefan van de Linden.
 

Héél véél herinneringen op beeld

We zijn erg blij dat we met Nathalie Pompe (NP Fotografie) en Kees Embregts twee fotografen hebben gevonden die geheel belangeloos beelden van deze avond hebben geschoten. Het zijn er nogal wat, vandaar dat de foto's zijn opgesplitst in verschillende albums! Naast deze foto's heeft ook F7Breda.nl, volgens eigen opgave "een onafhankelijke website, die het fanatieke supportersgebeuren rondom NAC, de volksclub uit het bourgondische Breda, in beeld brengt" een album aangeleverd. Ook hebben we diverse foto's mogen ontvangen van trotse ouders, die foto's van "hun helden" hebben ingestuurd en last - but not least - heeft fotograaf Jos Thomassen voor Voetbal in Breda veel schitterende beelden geschoten!  

Samen voor NAC

In de aanloop naar deze wedstrijd hebben organisatie, bestuur en sponsorcommissie SSB besloten om het initiatief 'Samen voor NAC' te ondersteunen. Dit initiatief voor en door supporters wil het talent, de creativiteit en de kennis van de NAC-supporter zo breed mogelijk benutten, waardoor de supporters een gedegen bijdrage kunnen leveren aan de club NAC. Gezien het grote aantal NAC fans in Prinsenbeek een mooi doel wat past in het kader van deze oefencampagne.

Het oorspronkelijke idee was om 20% van de recette af te staan aan dit particuliere initiatief voor elke betalende bezoeker boven de 1.500. Helaas is dat aantal niet behaald, maar door verhoogde inkomsten uit sponsoring en loterij hebben de vereniging en de sponsor stichting besloten om in totaal een bedrag van € 311,11 over te maken.
Mede namens 'Samen voor NAC' bedanken wij alle bezoekers voor hun steun!
 

Grazie a tutti!

Hoe cliché het misschien ook moge klinken: je kunt een evenement als dit niet organiseren zonder de hulp van heel veel vrijwilligers, voor én achter de schermen. Verkeersregelaars, de kantinestaf, mensen aan de kassa en de toegangspoorten, EHBO, de gastvrouwen, het horeca-team, de spreekstalmeesters, jeugdbegeleiders, selectie en staf, de wedstrijdsponsors en sponsorstichting, cateringpersoneel, beveiliging en nog een hele schare verdere vrijwilligers uit de verschillende commissies en het bestuur.

We hopen dit feestje nog vaker mét jullie hulp te kunnen organiseren. Onze Voorzitter heeft in het programmaboekje 'De Parel' al uitgenodigd om te komen spelen bij de opening van het nieuwe veld, misschien al wel in 2016! 
Maar voor die tijd eerst een hele diepe buiging voor jullie inspanningen en bijdrage.  Jullie zijn het die ècht invulling geven aan de pay-off van Beek Vooruit: Een Waarde(n)volle club. Dank, dank, dank!
Het gekoppelde album kon niet worden geladen.
Het gekoppelde album kon niet worden geladen.
Het gekoppelde album kon niet worden geladen.

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven