Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

4 keer Pierre in 2005...

29 juni 2015
www.beekvooruit.nl
Een magische jaargang voor Beek Vooruit. Want dat was het jaar dat 'onze' Pierre van Hooijdonk terugkeerde bij NAC. En dat liet hij merken op De Heikant...

Even terug in de tijd...

Het seizoen 2005/06 moest een topjaar worden voor NAC. De club was het jaar ervoor maar net de nacompetitie ontlopen met een 15e plaats in de eredivisie. Voor het nieuwe seizoen haalde NAC een breed arsenaal aan ervaren spelers binnen, waaronder oudgedienden Pierre van Hooijdonk en Tony Vidmar, de verdediger Patrick Zwaanswijk, de bij FC Groningen spelende Kurt Elshot en Sander van Gessel en de PSV-aanvaller Johan Vonlanthen. Met deze spelers in de gelederen moest de ploeg meestrijden om de play-offs voor Europees voetbal.
 

Het liep echter totaal anders. Trainer Ton Lokhoff kreeg volgens Wikipedia de ploeg niet aan het voetballen en de club ging de winterstop in met een positite in de middenmoot van de ranglijst. Hierop werd Lokhoff ontslagen en werd Cees Lok, eerder opgestapt bij N.E.C., aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Lok zag weinig in Pierre van Hooijdonk, die in januari besloot naar Feyenoord te verkassen.
Ook Cees Lok kreeg de ploeg niet op de rails en NAC moest in de play-offs voor promotie/degradatie spelen voor lijfsbehoud. De play-offs waren nog maar net begonnen of Lok werd ook alweer de laan uitgestuurd en zijn positie werd tijdelijk overgenomen door assistent John Karelse. NAC speelde deze nacompetitie moeizaam maar zakelijk uit en sloot daarmee een slecht seizoen af met lijfsbehoud.

 

Feest op De Beek!

Aan de voorkant van dat seizoen was iedereen in een juichstemming, zeker op de Beek. Pi-Air was een 'kaarten-magneet' voor deze oefenpot getuige onderstaand bericht op De Rat voor de wedstrijd:

Run op kaartjes Beek Vooruit-NAC
Wie nog een kaartje wil kan vandaag nog terecht bij de bekende voorverkoop adressen of kan vanavond een kaartje aan de kassa kopen. De kaartjes kosten 6 euri voor volwassenen en 3 euri voor de kids. De wedstrijd begint om 19.30 uur, maar wat nog veel belangrijker is, de kantine gaat om 18.00 uur open .
Bron : bndestem, de rat
 

Daar is toch méér over te vertellen?

Over deze wedstrijd heb ik helaas nog niet zo veel gehoord. Misschien dat er toch nog wel wat Beek Vooruit of NAC-fans zijn die ons kunnen helpen aan foto's, anekdotes en andere zaken. De poster van de wedstrijd en/of de cover van het wedstrijdboekje danken we aan de NAC-verzamelaar. Maar voor het archief kan er nog wel méér bij!

We moeten het dus voorlopig even doen met de officiële communicatie van NAC en De Rat
 
Beek Vooruit - NAC 0-7, vier keer Pierre

13/07/2005 - Bron: NAC.nl

Op een stampvol en oergezellig sportcomplex De Heikant van Beek Vooruit won NAC dinsdagavond met 0-7 van de gastheren. Pierre van Hooijdonk nam vier goals voor zijn rekening, Victor Sikora twee en Maceo Rigters.


Fanzine De Rat verwoordde het als volgt:
13 juli 2005 Beek Vooruit - NAC 0-7 (0-4)

De tweede oefenpot heeft NAC weten te winnen met 7-0 van derde klasser Beek Vooruit. Op een matig bespeelbaar veld wist NAC in de eerste helft 4 keer te scoren. Na 12 minuten scoorde Sikora de 0-1. In de 19e en 29e minuut tilde Pierre de score naar 0-2 en 0-3. Sikora bepaalde vlak voor rust de 0-4 ruststand.

Na de thee was het Pierre die in de 49e minuut opnieuw het net deed bollen. Tien minuten later scoorde Pierre zijn vierde van de avond. In de 89e minuut was het Rigters die de eindstand van 0-7 op het scorebord bracht.

NAC speelde dus als gezegd vrij matig, soms in een te laag tempo en soms wat slordig. Maar er waren ook goede combinaties zichtbaar.

De opkomst in Prinsenbeek was enorm, ruim 3.500 toeschouwers waren er in het sportpark gepropt. Een klein minpuntje, het bier was niet van juiste temperatuur .

 


 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven