Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Ongekende weelde tegen NAC in 2009...

28 juni 2015
www.beekvooruit.nl
De laatste editie tegen 'De Parel' dateert al weer van het jaar 2009. De temperaturen toen waren soortgelijk als de verwachtingen dit jaar. En als een deel van het scoreverloop ook vergelijkbaar wordt...

Een heet avondje Beek Vooruit!

Het was warm op 1 juli 2009. Heel erg warm. Desondanks hadden in totaal ruim 2.500 liefhebbers vooral te voet en per fiets de weg richting Sportpark 'De Heikant' genomen om te genieten van een avondje NAC in de regio. Gelukkig was ook toen -volgens goede Beekse traditie- gezorgd voor voldoende horecapunten om de dorstige keel te smeren. Want met een pilske in de hand in de schaduw is het goed supporteren, nietwaar? En dat kan ook met een frisdrankje!

NAC kwam dat jaar met mannen als Rob Penders, Patrick Zwaanswijk, Jelle Ten Rouwelaar, Jim van Fessem, Nourdin Boukhari, Donny Gorter, Martijn Reuser, Czaba Feher, Kees Kwakman, Ömer Bayram, Tim Hofstede en natuurlijk een piep-jonge Nemanja Gudelj.

Mooie herinneringen...

Het was een schitterende wedstrijd vanuit Beeks perspectief.
Jeffrey van den Broek: "Mijn mooiste herinnering aan die wedstrijd gaat over Roberto Wouters die het net deed bollen met een pegel van 25 meter. Jelle kon alleen maar knipperen: 1-0 Beek Vooruit. De uitslag deed er niet toe daarna...!".

Ook oud Beek Vooruit 1 speler Ronald Kleemans haalt nog herinneringen op:
"Mijn leukste herinnering aan Beek Vooruit - NAC is de laatste keer dat we tegen NAC speelden. Ik speelde toen nog in het 1e van Beek Vooruit. Er stonden die dag circa 2.500 mensen aan de kant om ons (en NAC) te supporteren, prachtige ambiance. We kwamen op een 1-0 voorsprong door Roberto Wouters. We verloren die wedstrijd echter met 1-10 (kleinigheidje). 
Na de wedstrijd kwam Jelle ten Rouwelaar naar onze kleedkamer met de vraag wie die goal maakte.. om ons vervolgens te 'bedanken', want daardoor kregen de spelers een boete! Ze moesten namelijk 'de nul' houden en minimaal 10 keer scoren."

De nieuwe trainer van Beek Vooruit 2 Jurgen van der Velden deed meerdere keren mee tegen NAC. Maar deze versie was een speciale: "Volgens mij was onze toenmalige trainer er niet bij vanwege vakantie. De interim-trainer, Joosen geloof ik, ging een weddenschap met ons aan. Als we zouden scoren kregen we 3 bakken bier en dat gebeurde dus in die wedstrijd. Roberto Wouters maakte de 1-0. En volgens mij was Danny Makkelie de scheidsrechter..."

Statistieken

Voor de liefhebbers nog even het scoreverloop van Beek Vooruit - NAC 1-10 (1-2).
1-0 Wouters, 1-1 Hofstede, 1-2 en 1-3 Boukhari, 1-4 Fehér, 1-5 Penders, 1-6 Bayran, 1-7, 1-8 en 1-9 Reuser, 1-10 Kwakman.


Herinneringen ophalen

Wellicht heb je nog herinneringen of weet je de opstellingen van Beek Vooruit en/of NAC. Gelukkig hebben we de foto's nog, dus bekijk hier in alle rust het fotoalbum van Beek Vooruit tegen NAC van 1 juli 2009.

 

 
Terug naar boven