Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Beek Vooruit E1 pakt KNVB Beker Zuid 1!

06 juni 2015
www.beekvooruit.nl
Zaterdag 6 juni was niet alleen de grote dag voor FC Barcelona en Juventus maar ook voor de E1 van Beek Vooruit. Zij moesten op neutraal terrein, bij VV Sarto in Tilburg, de finale van het bekertoernooi in de hoofdklasse spelen tegen Unitas’30 E1 uit Etten-Leur.

Beek Vooruit E1 pakt beker Zuid 1

Door: Mike Pernod

Zaterdag 6 juni was niet alleen de grote dag voor FC Barcelona en Juventus maar ook voor de E1 van Beek Vooruit. Zij moesten op neutraal terrein, bij VV Sarto in Tilburg, de finale van het bekertoernooi in de hoofdklasse spelen tegen Unitas’30 E1 uit Etten-Leur. Unitas was de afgelopen jaren de angstgegner van de Beekse jongens. Maar met een 3  - 2  overwinning werden ze van hun complex bevrijd. Ze konden de eerste beker voor E-teams 9 tegen 9 meenemen naar Prinsenbeek. Daarmee pakten ze de dubbel, de najaarscompetitie hadden ze ook al als kampioen afgesloten. Hulde aan deze jeugdige kampioenen.
 
Al om 9.00 uur vond de aftrap plaats van de wedstrijd Beek Vooruit E1 – Unitas’30 E1. Het Beekse publiek was in groten getale naar Tilburg gekomen. Je kon niet om ze heen: gekleed in de Beek Vooruit kleuren met toeters en spandoeken. Een grote steun voor onze jongens tegen een tegenstander waarvan ze nog nooit hadden gewonnen.
 
Toch was de stemming vooraf positief. Uit een analyse was gebleken dat Unitas’30 E1 eigenlijk alleen op eigen bodem tot winst komt. Uitwedstrijden worden zelden gewonnen. Verder was Unitas’30 E1 in de competitie slechts vijfde geworden. Een ander voordeel voor onze jongens was dat de wedstrijd op echt gras gespeeld werd terwijl de tegenstander al zijn thuiswedstrijden op kunstgras afwikkelt.
 
Met veel vertrouwen begonnen onze jongens dan ook aan de wedstrijd. Ze gingen er meteen fel in. Ze gaven de jongens uit Etten-Leur geen enkele ruimte. Daardoor kwamen ze niet tot hun favoriete speelstijl, namelijk met goede combinaties de tegenstander wegspelen. Het initiatief lag dan ook bij Beek Vooruit E1. Maar uit een spaarzame aanval scoorde Unitas’30 E1 de 0 - 1.
Beek Vooruit E1 was even van slag. Maar langzamerhand kwamen ze beter in hun spel en dat resulteerde na 12 minuten in de gelijkmaker van Gijs. Onze jongens gingen onverdroten door. De ene aanval na de andere. In de 18-de minuut resulteerde dat in een 2 – 1 voorsprong. Bahore kreeg op het middenveld, dolde enkele tegenstander en scoorde met binnenkantje links in de hoek.
Helaas leidde een onachtzaamheid in de verdediging vóór de rust in de gelijkmaker.
 
In rust zette hoofdcoach Jordy Joosen de puntjes op de i. Beek Vooruit E1 zette het spel van de eerste helft voort. De ene na de andere aanval werd ingezet. Maar de kansen werden vooralsnog niet benut. Maar in de 9-de minuut was het wel raak. Uitblinker Bahore kreeg op de middenlijn de bal aangespeeld. Hij zette de zoveelste actie in en stond opeens oog in oog met de keeper van Unitas’30 E1. Hij rondde knap af, via een panna. Het team en het publiek stond in vuur en vlam.
 
Daarna werd het toch nog af en toe billen knijpen, vooral bij enkele corners. Maar uiteindelijk wisten onze jongens stand te houden en pakten ze de dubbel: het kampioenschap en de beker. Fantastisch. Het vuurwerk knalde als vanouds.
 
Na het laatste fluitsignaal vloeiden de tranen van vreugde. Uit handen van de heer Paashuis van de KNVB mocht aanvoerder Nick de beker in ontvangst nemen. Er klonk een enorm gejuich. Ze werden door het Beekse publiek op een staande ovatie getrakteerd. Iedereen was het er over eens: een unieke prestatie van een uniek team. De beste van Brabant en Zeeland in het bekertoernooi van de hoogste klasse in de E-jeugd.
 
Hoofdtrainer Jordy Joosen: “Dit is echt fantastisch. Ik ben enorm trots op de jongens. Van tevoren heb ik aangegeven dat als we als groep keihard zouden werken, er mooie dingen zouden kunnen ontstaan. Alle spelers hebben zich enorm ontwikkeld. Er is geen wanklank geweest. Ik heb de afgelopen jaren teams gecoacht met meer talent. Maar zo’n hechte groep heb ik nog nooit meegemaakt. Zo zie je hoever je met hard werken kunt komen. Maar we hebben het samen gedaan. Ook de medecoaches Han, Frank en Max hebben hun steentje bijgedragen aan dit succes. We hebben fantastisch samengewerkt. Na het kampioenschap nu ook nog de beker. Dit seizoen zal ik nooit vergeten.”
 
Aanvoerder Nick straalde: “Wat is dit mooi. Het kampioenschap was al leuk. Maar het winnen van een bekerfinale is nog unieker. Dit maak je maar één keer mee. En dat met een vriendenteam waarin iedereen voor elkaar wil werken.”
 
Ook matchwinner Bahore kon zijn geluk niet op: “Wie droomt er niet van om het belangrijkste doelpunt te scoren in een bekerfinale. Maar deze overwinning komt het gehele team toe. Door het harde werken hebben we deze overwinning afgedwongen. En dan is het natuurlijk mooi dat ik dit doelpunt mocht scoren in mijn allerlaatste wedstrijd voor Beek Vooruit.”   
 
Dit grote succes is op het conto te schrijven van de bezielende coaches en trainers Frank, Han, Jordy en Max. En ons topteam bestaat uit Bahore, Bjorn, Douwe, Gijs, Kris, Louis, Menno, Nick, Sven, Tijn en Wouter.
 

 
Terug naar boven