Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

A2 kampioen zonder te spelen

19 mei 2015
www.beekvooruit.nl
"Stilletjes" is ook de A2 afgelopen weekeinde officieel kampioen geworden. Nadat het team 2 weken geleden haar laatste wedstrijd al had gespeeld moest het team afwachten of concurrent Roosendaal het verschil in doelsaldo nog kon achterhalen. En dat gebeurde niet, dus feest voor de Beekenaren!

Door: Bjorn van Opstal - aanvoerder

Beek Vooruit A2 is voorjaars kampioen 2015!

Afgelopen zaterdag zijn we officieel zonder te voetballen kampioen geworden. De A2 had zijn laatste wedstrijd twee weken terug al gespeeld. Ze moesten die wedstrijd winnen om zo goed als kampioen te worden. De wedstrijd was uit tegen WDS’19, de vorige ontmoeting was in het najaar toen de A2 verloor van WDS’19. Hierdoor hing er nog een spanning voor afgaand aan de wedstrijd.
 
Jack Maaskant (Jack de Koning), zoals de spelers hem ook wel noemen, wilde voor afgaand aan de wedstrijd nog het een en ander zeggen tegen jongen van de A2. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen, met kans om kampioen te worden. Dan moet er inderdaad nog wat gezegd worden door de coach.
 
Nou de wedstrijd. Na het oppeppen met speeches in de kleedkamer was het tijd voor de wedstrijd, eerst een goede warming-up. Begon de wedstrijd, het ging gelijk op beek vooruit kreeg kansen in de eerste minuten en wds’19 kwam er af en toe uit, maar legde het af tegen de verdediging van beek vooruit, dat als een huis stond. Het eerste doelpunt is voor beek vooruit, Daman geeft de bal hard en laag voor de goal. Bjorn was ondertussen al in het doelgebied met een wds. Waarbij toen de bal voorkwam een duel uitbrak, Bjorn won hij zorgde er voor dat de speler van wds de bal in eigendoel schoot.
Het tweede doelpunt viel niet veel later, Daman werd aan gespeeld uit de lucht heeft ruimte om te schieten tussen het doelgebied en de zestien meter, hard zat in de korte kruising. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Genoeg supporters aan de zijkant van het veld al waren er meer geïnteresseerd in de wedstrijd van een jeugdteam van NAC 
Wds krijg zo’n vijf minuten later een aanval waaruit een goal viel 1-2 voor beek vooruit. Hierna waren er kansen over en weer, maar 1-2 was de ruststand.

De tweede helft het bleef spannend, kansen aan beide kanten maar beide verdedigingen stond als een huis. Of niet, halverwege de tweede helft Bjorn die linksbuiten stond trekt naar binnen vraagt om de bal krijgt hem diep langs de verdediging gespeeld, 1 op 1 met de keeper. Schiet! En de bal gaat door de benen van de keeper en rolt de goal in. Tien minuten later krijgt Nick de bal aan gespeeld rechts in de zestien. Dit konden de mannen niet meer weggeven, en deden ze ook niet. De champagne kon open want met 4-1 overwinning waren ze zo goed als zeker kampioen, het was nog even afwachten wat Roosendaal (2e plaats) had gedaan want met een wedstrijd minder dan beek vooruit en een achterstand van 3 doelpunten en een slechter doelsaldo moesten winnen met grote cijfers.
 
Roosendaal werd gebeld, 2-0 dat betekende dat ze de volgende wedstrijd met 9-0 zouden moeten winnen. Dit was de inhaal wedstrijd tegen wds, groot feest want dat zal zeer waarschijnlijk niet gebeuren. Ze bleven nog even hangen bij wds, waarna ze naar de auto’s lopen om het feest bij beek vooruit voort te zetten. Hals over kop kwam de trainer van wds aan gelopen met telefoon in zijn handen waar de uitslagen open stonden uit de competitie. 8-0! Staat er aangegeven bij Roosendaal, dan komen de vragen uit frustratie, hoe? Wat? Waarom? Hoe nu verder?

De A2 en aanhang vertrokken naar beek vooruit, waarna ze dit deden aan kaarten. Eerst werd er gezegd dat het doelsaldo niet uit maakt bij zulke dingen, maar dan komt een beslissingswedstrijd. Uit eindelijk bleek het doelsaldo wel te tellen door dat de A2 geen selectie is en nog bij de junioren hoort. Dit mocht het feestje niet belemmeren. 1e plaats blijft eerste plaats! We are the champions klinkt het uit de speakers bij beek vooruit. Samen met zaterdag die hun seizoen afsluiter hadden was het een leuk feestje.

De spelers van het team gingen even later met zijn alle eten bij de hot wok waar Frank uit het team werkt. Waarbij Jack Maaskant op de heikant bleef om mee te eten met zaterdag 1, wat aanvoerder Bjorn vriendelijk aan de microfoon voor hem had geregeld. Er ging een gedeelte van de spelers groep eerst mee naar de stee, waarna er sommige naar de stad of naar huis gingen. Er bleven nog een paar spelers over die door fietsen naar de paliter, waar het nog lang gezellig bleef
 
De volgende morgen viel er een hele grote last van de schouders van de spelers, doordat er een foto in de groepsapp van de uitslagen op voetbal.nl: 2-0! bij de wedstrijd van Roosendaal. Dit betekende dat Roosendaal 9-0 zou moeten winnen van wds wil de ze kampioen worden.
 
Het team besloot met z’n alle te gaan kijken bij die wedstrijd. Er werd gedacht om een hummer limo of party bus te huren, het bleek toch net wat te duur te zijn. Dus het werd gewoon ouderwets met de auto.
 
Zaterdag de dag van de laatste wedstrijd, en bovendien ook de dag van de kampioenswedstrijd van de MB1, elf uur verzamelen. Hierbij thierry en Bart van Gaal (Bart sprenkels) terug bij de groep zij zaten met de wedstrijd tegen wds in Frankrijk en volgde het vanuit daar op de voet. Na de auto rit van nog geen half uur, kwamen ze aan bij het sportpark van Roosendaal, frank zei hé jongens pirmin is er al (de wedstrijd was al een kwartiertje bezig), 2-0 voor wds. Bij iedereen kwam een brede lach op het gezicht Roosendaal zou nou 11 keer moeten scoren.

Nadat ze waren aangekomen bij het veld van de wedstrijd, scoorde Roosendaal onverwacht binnen één kwartier 3keer, zou het dan toch? Gelukkig bleef het daarbij er waren nog wat kansjes en een paar grote kansen aan bij de kant. Het was duidelijk dat wij kampioen zouden worden. Na wat leuke grappen tussen de spelers kwam er een penalty voor wds’19 dus, de A2 zei allemaal laat de keeper nemen. Jammer genoeg zag wds daar vanaf, hadden ze dat maar wel gedaan de speler die hem nam schoot hem op de paal. Beek vooruit had als hij zat ook op punten kampioen kunnen zijn.

Scheids blaast af! En… kampioenennnn!! Om wds te bedanken voor dat ze goed hebben gespeeld gaf de A2 hun een rondje die werd gebracht naar de kleedkamer van wds. Even later kwam hun aanvoerder naar onze spelers toe, en zei: hé jongens kijken eens, staan ze met zijn allen met kleren onder de douche met een pils in de hand. Dat was echt fantastisch om te zien na enige felicitatie van wds en de coach van Roosendaal  Ging de A2 terug naar Beek vooruit waar het 2e maar nu wel officiële kampioensfeest werd gevierd. We are the champions door de speakers, waarna Bjorn van de coaches als aanvoerder een beker kreeg.
Tekstvak:   

De vreugde kon niet op bij de jongens, net zoals de champagne die niet te zuipen was doordat die bij iemand 10 jaar in de kast zou hebben gelegen. Wat hij pas zei nadat iedereen een slok had genomen, ze konden er wel mee lachen. Het was jammer genoeg geen dubbel feest in de kantine, nam de A2 in zich nadat de MB1 met droevige gezichten binnen kwam lopen, ze hadden hun kampioenswedstrijd tegen VVR op een zure manier verloren.

Na enige pilsjes verder te zijn moest Bjorn als aanvoerder op een stoel gaan staan en weer een speech houden dit keer voor de coaches: Jack Maaskant en Bart van Gaal. Waarna de MB1 Lang zal ze leven begon te zingen, terwijl Bjorn niet eens jarig was, hij moest er wel om lachen, de rest van het team en kantine deed gezellig mee met zingen. Na een leuk feestje te hebben gebouwd op de heikant, gingen de spelers weer eten bij de hot wok. Waarna ze met zijn alle weer door gingen naar de stee, waarbij ze de afspraak hadden dat Jack deze keer wel zou komen. Het ging daar verder, ze maakte er nog een heel gezellige avond met iedereen in de stee.
 
Teamleden Beek vooruit A2:
Coaches, Jack (de Koning) Maaskant en Bart (Sprenkels) van Gaal
Spelers: Joost rovers, Stephan Verwijmeren, Stijn van de velde, Dennis Hendriks, Daman Srigopal, Wim Roovers, Stefan van Gurp, Frank Lucassen, Nick de Koning, Timo Akkermans, Thierry Sprenkels, Pirmin Dusee, Bjorn van Opstal

 
Terug naar boven