Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Beker thriller E1 leidt tot finale!

19 mei 2015
www.beekvooruit.nl
Wéér heeft de E1 een unieke prestatie geleverd. Nadat zij eerder dit seizoen al kampioen werden in de Hoofdklasse 9 tegen 9 wisten deze jongens in een heuse beker thriller ook de finale te bereiken na winst in de semi-final op 'De Heikant'!

Door: Mike Pernod


Beek Vooruit E1 in finale bekertoernooi Zuid 1

Op maandagavond 18 mei moest de E1 van Beek Vooruit de halve finale van het bekertoernooi in de hoofdklasse spelen tegen OJC Rosmalen E1. Het publiek was in groten getale naar Sportpark De Heikant gekomen. Na een zinderende wedstrijd plaatsten onze jongens zich voor de finale van de regio Zuid 1 op 6 juni a.s.
 
Om 19.00 uur vond de aftrap plaats van de wedstrijd Beek Vooruit E1 – OJC Rosmalen E1. Het betrof de halve finale van het bekertoernooi in de hoogste klasse voor E-teams. Van tevoren was de tegenstander geanalyseerd. Gebleken was dat het een technisch zeer vaardige ploeg was met drie uitblinkers. Het was duidelijk dat Beek Vooruit E1 daar veel strijd en inzet tegenover moest stellen.
 
OJC begon sterk, met zeer verzorgd voetbal. Onze jongens werden soms weggetikt. Maar de eerste grote kans was voor Beek Vooruit. Helaas stond de keeper van OJC op de goede plaats. Daarna waren er wat kansen voor OJC maar keeper Douwe was in een blakende vorm.
 
Na 10 minuten konden de Beekenaren juichen. Linksbuiten Bahore werd goed aangespeeld. Hij stuurde twee tegenstanders professioneel het bos in en vanaf de achterlijn verschalkte hij met een stiftje buitenkantje links de doelman van OJC.
OJC was niet van de wijs. Onverdroten gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Enkele kansen werden verprutst of tegengehouden door keeper Douwe zodat onze jongens met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.
 
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. OJC trok ten strijde en het was regelmatig billen knijpen. De gelijkmaker hing in de lucht. En die viel dan ook met een goed uitgespeeld doelpunt. Beek Vooruit E1 raakte niet van slag. Ze pakten de draad weer op. De wedstrijd ging op en neer en onze E1 kreeg weer enkele kansen die helaas niet benut werden. Na een grove overtreding moest de sterspeler van OJC voor 5 minuten naar de kant. Er ontstond een man meer situatie met nog 6 minuten te spelen. De coaches wilden de overwinning forceren en pasten enkele tactische wissels toe. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. OJC ruimde een bal hoog weg en die stuitte dusdanig hoog dat ie over keeper Douwe hoog het doel in ging: 1-2.
 
Er stonden nog maar 3 minuten op de klok. Onze jongens gingen va banque spelen. Maar daardoor ontstond er in de verdediging de nodige ruimte. Gelukkig profiteerde OJC daar niet van. In het slotoffensief werd de bal voor het doel geslingerd. OJC werkte de bal slecht weg. De afvallende bal viel voor de voeten van Louis die met zijn chocoladebeen de bal in de kruising joeg: 2-2. Het gejuich was in verre omtrek te horen. Na de aftrap floot de scheidsrechter meteen af. Wat een geluk.
 
Er moesten dus penalties genomen worden. OJC leek door de late treffer mentaal gekraakt. Vervolgens miste de keeper van OJC de eerste strafschop. Ook de tweede speler van OJC faalde. Doordat Nick en Sven wel scoorden, stond Beek Vooruit E1 in de strafschoppenserie met 2-0 voor. OJC miste daarna geen enkele penalty meer. Onze jongens werden zenuwachtig en alleen Menno wist nog te scoren. Zo eindigde de serie in 3-3.
Vervolgens moesten de strafschoppen om en om genomen worden. Eerst schoot de aanvoerder van OJC hoog over. Maar helaas wist Bahore geen goed vervolg te geven aan zijn fantastische 1-0. Vervolgens stopte keeper Douwe de zevende strafschop van OJC. Toen was het de beurt aan Gijs. Hij wist gelukkig wel het doel te vinden. De feestvreugde was compleet.
 

Beek Vooruit E1 kan nu de eerste bekerwinnaar in de hoofdklasse 9 tegen 9 worden. De finale wordt gespeeld in Tilburg, bij Sarto op 6 juni a.s. De aanvangstijd zal bekend gemaakt worden via de website van Beek Vooruit. Hopelijk worden onze jongens door een grote supportersschare gesteund. Hopelijk wordt op 6 juni de tweede prijs van dit seizoen binnengehaald, naar het kampioenschap in de najaarscompetitie van de hoofdklasse. Dit grote succes is op het conto te schrijven van de bezielende coaches en trainers Frank, Han en Jordi. En ons topteam bestaat uit Bahore, Bjorn, Douwe, Gijs, Kris, Louis, Menno, Nick, Sven, Tijn en Wouter.
 

 
Terug naar boven