Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Geslaagd debuut nieuwe jeugdscheidsrechters

22 februari 2015
www.beekvooruit.nl
Ze hebben er lang op moeten wachten, maar gisteren kon de nieuwe lichting jeugdscheidsrechters eindelijk voor het eerst aan de bak. En met succes!

"Natuurlijk is zo'n eerste wedstrijd best spannend en spelen de zenuwen een rol." verteld Rosé Aarts, voorzitter van de Scheidsrechters Commissie. "Door de zenuwen vergeet de scheidsrechter bijvoorbeeld de doelpunten op te schrijven of staat hij/zij nog teveel op één plaats. Om onze nieuwe toppers daarbij te ondersteunen is er de eerste wedstrijden dus altijd een begeleider bij, die in de rust aanwijzigingen geeft en na afloop samen met de scheidsrechter evaluaart. Na een paar weken kunnen ze het al prima zelf!"

We hebben het natuurlijk over de nieuwe lichting jeugdscheidsrechters die in december van het afgelopen jaar een KNVB Scheidsrechterscursus hebben gevolgd. Een 15-tal jeugdige leden van onze vereniging volgden de cursus, die door de KNVB werd gehouden in onze eigen kantine. De deelnemers zijn jongens en meiden vanaf 12 jaar. Zij hebben 2 cursusavonden van ongeveer 2,5 uur gevolgd onder leiding van oud top-scheidsrechter de heer Jef van Vliet. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een praktijk gedeelte. Het is natuurlijk fantastisch dat Beek Vooruit weer zo'n grote groep nieuwe jeugdscheidsrechters uit eigen gelederen kan laten instromen, want de talenten van vandaag zijn immers de autoriteit over enkele jaren. Met de begeleiding door de leden van de Scheidsrechters Commissie kunnen deze nieuwe scheidsrechters in een beschermde omgeving ervaring opdoen.

Mocht je dus -speler of supporter- binnenkort één van deze gezichten in het scheidsrechterstenue aantreffen, heet ze dan hartelijk welkom en geef ze de ruimte om het moeilijke vak als scheids te leren. Dat kan alleen maar door (veel) ervaring op te doen.
En als er dan misschien een keer een foutje gemaakt wordt, bedenk dan dat we allemaal ons best doen om het voetbal samen mogelijk te maken...
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven