Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Getalenteerde nieuwe jeugdscheidsrechters van start bij Beek Vooruit!

23 januari 2015
www.beekvooruit.nl
Ook dit jaar heeft Beek Vooruit weer een flinke lichting met talenten aan zich weten te binden. Maar dit keer hebben we het niet zo zeer over hun voetballende kwaliteiten. Toch is inzicht in het spelletje van groot belang...

We hebben het natuurlijk over de nieuwe lichting jeugdscheidsrechters die in december van het afgelopen jaar een KNVB Scheidsrechterscursus hebben gevolgd. Daarmee zijn zij klaar om in de tweede seizoenshelft wedstrijden bij de E en F pupillen te gaan leiden!

Een 15-tal jeugdige leden van onze vereniging volgden de cursus, die door de KNVB werd gehouden in onze eigen kantine. "Bij voldoende inschrijvingen komt de KNVB naar ons toe en hoeven we dus niet met onze jonge scheidsrechters naar Breda of Etten-Leur." vertelt Rosé Aarts, voorzitter van de Scheidsrechters Commissie van Beek Vooruit.
"Gelukkig konden we ook dit keer deze cursus weer lekker op De Heikant laten verzorgen!"

De deelnemers zijn jongens en meiden vanaf 12 jaar. Zij hebben 2 cursusavonden van ongeveer 2,5 uur gevolgd onder leiding van oud top-scheidsrechter de heer Jef van Vliet. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een praktijk gedeelte. Op de eerste cursus avond hebben 8 aspirant scheidsrechters ieder een deel gefloten van de oefenwedstrijd tussen onze eigen E3 en E4, op de tweede cursusavond gaven de overige cursisten leiding tijdens Beek Vooruit F1 - Beek Vooruit F2.Aan het einde van deze tweedaagse cursus kwam het verlossende bericht: "Alle deelnemers zijn geslaagd!" De heer van Vliet deelde aan de geslaagden de bijbehorende oorkonde én natuurlijk de officiële KNVB Scheidsrechtersbadge uit. Van harte proficiat allemaal! 
Namens de cursisten en de scheidrechterscommissie een welgemeend "Bedankt" aan zowel de heer Jef van Vliet als de spelers en coaches van de F1, F2, E3 en E4.

Het is natuurlijk fantastisch dat Beek Vooruit weer zo'n grote groep nieuwe jeugdscheidsrechters uit eigen gelederen kan laten instromen, want de talenten van vandaag zijn immers de autoriteit over enkele jaren. En zeg nou zelf: het is toch gewoon super als je een objectieve scheids hebt met verstand van zaken? Dat voetbalt een stuk lekkerder!

Om deze nieuwe talenten op weg te helpen worden zij de eerste wedstrijden natuurlijk nog begeleid door de leden van de Scheidsrechters Commissie. Zo kunnen zij in een beschermde omgeving ervaring op doen. Mocht je dus -speler of supporter- binnenkort één van deze gezichten in het scheidsrechterstenue aantreffen, heet ze dan hartelijk welkom en geef ze de ruimte om het moeilijke vak als scheids te leren. Dat kan alleen maar door (veel) ervaring op te doen.

En als er dan misschien een keer een foutje gemaakt wordt, bedenk dan dat we allemaal ons best doen om het voetbal samen mogelijk te maken...
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven