Nieuws

Heb je informatie die belangrijk is voor andere leden van de club? Meld deze dan aan één van de commissies (Jeugd, Senioren of TC) of stuur een bericht aan de Communicatie Commissie.  
 

Vijftig jaar op sportpark De Heikant

07 december 2018
www.beekvooruit.nl

Bij de laatste thuiswedstrijd van 2018 staan we er bij stil dat Beek Vooruit precies 50 jaar op sportpark De Heikant speelt. De opening van het complex 1968 betekende een hergeboorte van de club, die toen pas écht vooruit ging.

Zoveel mogelijk spelers van het elftal van 1968/1969 zijn vanmiddag aanwezig. Ze onthullen een foto en voor de wedstrijd overhandigen zij aan de spelers van Beek Vooruit een retroshirt, zoals dat in de jaren zestig werd gedragen.

 

Beek Vooruit is ontstaan als R.K.V.V. Beek Vooruit op 22 juli 1946. De club ging eerst spelen aan de Groenstraat, waar tegenwoordig de Brabantstraat ligt, later verkaste de club naar de Burgstsedreef en in 1950 werd een terrein aan de Schoolstraat betrokken. Daar werd gespeeld tot 1968 sportpark De Heikant opende. Het veld aan de Schoolstraat (waar nu het Sinopelhof ligt) was in slechte staat en ook de kleedkamers waren niet best. Uit een pomp kwam koud water waar de spelers zich mee konden wassen.

Eenmaal verhuisd naar De Heikant ging de plaatselijke voetbaltrots pas écht vooruit. Nieuwe spelers sloten zich aan en het eerste elftal werd twee jaar achtereen kampioen. Eindelijk werd de afdeling Brabant verlaten en speelde Beek Vooruit in de landelijke afdeling.

Op De Heikant deelde Beek Vooruit enige tijd de kantine met de tennisvereniging tot die in 1978 een eigen clubhuis kreeg. Later kwam ook hockeyclub HCP op de Heikant terecht. Bij Beek Vooruit is tussen 1968 en 2018 veel hetzelfde gebleven. Nog altijd wordt gestreefd naar het hoogst haalbare niveau, door de elftallen en door leden individueel. Waarbij de gezelligheid van het ‘samen club zijn’ niet wordt vergeten.


 
www.beekvooruit.nl
Vriendenclub van Beek Vooruit, Bouwploeg Beek Vooruit, Jumbo Miegielsen, Sinterklaas, broer Joop, Pieten en alle vrijwilligers. Meer >
 
www.beekvooruit.nl
Bij een blessure wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Een sportfysiotherapeut van Medifit kan je hierbij helpen.  Meer >
 
www.beekvooruit.nl
10% korting voor Beek Vooruit leden! Meer >
 
www.beekvooruit.nl
Begin 2014/2015 is de commissie Sportiviteit & Respect binnen Beek Vooruit opgezet. Deze commissie heeft zichzelf tot doel gesteld… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02-11-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven