• Alle informatie rondom de aanleg van het derde kunstgrasveld bij Beek Vooruit

 • Op Sportpark de Heikant is het wekelijks erg druk, waardoor de meeste teams slechts één keer per week kunnen trainen en er nauwelijks ruimte is voor oefen- of inhaalwedstrijden. Volgens de KNVB-normen is er een tekort aan velden. De uitbreiding van het park is niet mogelijk, maar een natuurgrasveld kan worden omgezet in een kunstgrasveld, wat intensiever gebruik mogelijk maakt zonder dat de grasmat beschadigt. Een commissie van de besturen van Beek Vooruit, SESAB en SSB heeft een plan hiervoor ontwikkeld. Het voorstel werd tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering (ALV) op 4 april 2024 gepresenteerd en goedgekeurd.

 • Het plan omvat de aanleg van een kunstgrasveld op het huidige D-veld met kurk-infill, die voor een natuurlijke en comfortabele ondergrond zorgt, en vergelijkbaar is met de andere kunstgrasvelden van de vereniging. LED-verlichting zal worden geïnstalleerd om op elk moment van de dag en onder alle weersomstandigheden te kunnen spelen. Bestaande dug-outs worden hergebruikt, betonplaten voor opslag worden geplaatst, en doelen en ballenvangers worden geïnstalleerd voor flexibel gebruik. Extra onderhoudsmaterialen zullen worden aangeschaft om het kunstgrasveld in optimale conditie te houden.

  Tijdens de bijzondere ALV stemden de leden in met het voorstel van het bestuur om een derde kunstgrasveld aan te leggen. De vereniging zal de leden via een speciale rubriek op de hoogte houden van de voortgang van dit project.

 • Update 21 mei 2024

  • Het nieuwe kunstgrasveld komt te liggen op de plaats van het D-veld;
  • De realisatie van het kunstgrasveld is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van VV Beek Vooruit, Stichting Sponsoring Beek Vooruit (SSB) en Stichting Exploitatie Sport Accommodatie Beek Vooruit (SESAB);
  • De verwachting is dat de aannemer vanaf 3 juni 2024 aan de slag kan, normaal gesproken is de klus dan in de 2e helft van augustus 2024 klaar en beschikt de vereniging bij aanvang van het nieuwe seizoen over een 3e kunstgrasveld;
  • In de bouwperiode is het D- en E-veld voor iedereen verboden terrein, dit uit veiligheidsoverwegingen;
  • Een klein gedeelte van de parkeerplaats zal afgesloten worden, dit omdat er een tijdelijke doorbraak vanuit de parkeerplaats naar het D-veld gerealiseerd wordt. Via deze tijdelijke voorziening kan het werkverkeer efficiënt en met zo min mogelijk hinder voor de omgeving het terrein bereiken.