• Leider worden van een jeugdteam!

  Bijgewerkt: september 2014

  Leider/coach zijn van een jeugdteam is ontzettend leuk om te doen, zeker als je het met 2 of 3 personen doet. Je bent wekelijks op pad met een groep jonge en enthousiaste jongens en meiden die plezier beleven aan het voetbalspel!

  "Maar kan ik dat wel? Hoe moet dat dan? Wat wordt er van mij verwacht?" Zo maar enkele vragen die we regelmatig horen als iemand gevraagd wordt de leiding van een jeugdteam op zich te nemen.
  Maar wees gerust: je kunt het èn er is altijd hulp aanwezig!

  De Jeugd Commissie staat je bij met raad en daad. Ook heeft zij een leuke en informatieve handleiding beschikbaar die je door de eerste weken heen helpt. Ook is er regelmatig een informatieavond of inloop-dag waar je met eventuele vragen terecht kunt.

  De Technische Commissie zorgt er voor dat de spelers goede trainingen krijgen. Voor de jongste teams (E, F en mini-pupillen) worden de trainingen centraal geregeld met studenten van het C.I.O.S. op de woensdagmiddag. De selectieteams worden steeds vaker getraind door gediplomeerde jeugdtrainers.

  Daarnaast werkt de TC aan het beschikbaar stellen van trainingsmaterialen en oefenvormen. Deze zijn afgestemd op de leeftijdsgroep van het team waar jij mogelijk leiding aan gaat geven.
  Vanaf 2014 zullen ook trainingen worden gegeven aan trainers van niet-selectieteams, zodat je ook op dat vlak ondersteuning mag verwachten.

  Ieder jaar weer zijn er enthousiaste ouders nodig om de teams te begeleiden. Mails versturen vanaf de website, (andere) ouders mobiliseren om te rijden, begeleiding tijdens de wedstrijden, indien gewenst trainingen verzorgen.

  Iets voor jou? Laat je dan eens informeren.


  Neem voor méér informatie contact op met de Jeugd Commissie!