• Kleedkamers helaas ook in het weekend afgesloten

  24 nov 2021 Beheerder
 • Het bestuur van Beek Vooruit heeft vandaag vanwege de geldende Coronamaatregelen helaas moeten besluiten om de kleedkamers tot nader order zowel door de week als in het weekend geheel af te sluiten.  

  Aanleiding
  De coronamaatregelen schrijven op dit moment voor dat in de binnenruimtes van een sportvereniging iedereen van 18 jaar en ouder toegang heeft met een geldige QR code (Corona Toegangs Bewijs). De vereniging dient hierop te controleren. Afgelopen weekend hebben wij nagenoeg elke bezoeker aan de toegangspoort van Beek Vooruit gecontroleerd op dit bewijs. Diegene die een geldig CTB had kreeg vervolgens een bandje om de arm en kon daarmee de kleedkamer (of kantine) in.

  Na de toegangspoort missen we echter de controle of personen zonder geldig CTB alsnog de kleedkamer in gaan. Beek Vooruit heeft in een apart gebouw 12 kleedkamers voor teams en 4 kleedkamers voor scheidsrechters. Deze kleedkamers zijn allemaal zelfstandig vanaf buiten toegankelijk vanuit elke hoek van het sportpark. Handhaving van toegang voor personen met een geldig CTB is hierdoor praktisch gezien haast een onmogelijke klus.

  Gevolg is sluiting kleedkamers
  Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat alsnog personen zonder geldig CTB de kleedkamers betreden. Dit kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties. Dit terwijl Beek Vooruit juist wil waken voor een veilige en gezonde omgeving voor alle bezoekers van ons voetbalpark. Dat is ook de verantwoordelijkheid van het bestuur. Daarom heeft het bestuur besloten om de kleedkamers af te sluiten.  

  Kinderen onder 18 jaar
  Wij beseffen dat kinderen onder de 18 jaar geen CTB nodig hebben om de kleedkamers te gebruiken. Daarmee zouden we een uitzondering voor deze groep kunnen maken. Die keuze hebben we echter niet gemaakt. We willen duidelijkheid voor iedereen creëren op het sportpark. Daarnaast is het afsluiten van de kleedkamers niet iets wat a la minute weer ongedaan te maken is en lopen leeftijdscategorieën vaak door elkaar heen. 

  Omkleden
  Wij beseffen dat het sluiten van de kleedkamers geen prettige maatregel is. Wij raden spelers dan ook aan om in voetbaltenue op het park te komen en direct na de wedstrijd weer naar huis te gaan. Evenwel hebben we op het park onder de overdekte tribune gelegenheid tot omkleden en zal komende vrijdag een tent worden opgezet waaronder je jezelf ook kunt verkleden.

  Tot wanneer?
  De sluiting geldt tot nader order. Wanneer dat is, is nog ongewis. Het bestuur zal er alles aan doen om, als dat passend is bij de geldende Coronamaatregelen, de kleedkamers weer te openen. Wij zullen dit dan bekend maken via de bij jullie bekende kanalen doen.

  De Coronaspelregels zijn per vandaag dan ook weer aangepast en tref je hieronder aan. Wij vertrouwen op jullie meewerking en begrip voor dit lastige besluit.  

  Het bestuur van Beek Vooruit