• Historie

  Bijgewerkt: oktober 2014

  Oprichting
  In 1912 vond de eerste oprichting van een voetbalclub op de Beek plaats. De vereniging heette toen “Be Quick”. Op voorstel van Paul Krijnen werd die naam enkele maanden na de oprichting al gewijzigd in Beek Vooruit.

  Helaas vlotte het niet altijd even goed met de vereniging want in de periode hierna is de vereniging enkele malen opgeheven maar ook evenzovele keren weer opgericht.
  In het jubileumjaar 2006 heeft een uitgebreid interview met één van onze oprichters plaatsgevonden. Klik hier om dit interview te lezen.

  Sportief
  Tot 1968 speelde het eerste elftal altijd in de Brabantse Bond. In 1968 werd onder leiding van trainer/speler Piet van den Broek het kampioenschap behaald en gepromoveerd naar de KNVB.

  In de jaren hierna heeft Beek Vooruit 1 altijd gespeeld in de 3e of 4e klasse KNVB, dit met uitzondering van het seizoen 1995/1996 toen in de 2e klasse KNVB werd uitgekomen.

  Foto: Kampioensteam Beek Vooruit 1 in 1975
   

  Bovenste rij (v.l.n.r.): Henny Aartsen,Wil Vriens, Wil Roovers, Jacques Schets, Ad Meulemans, Ad Schalk, Hans van Zijp en Frits van Ierland (trainer) 

  Onderste rij (v.l.n.r.): Michel Hennekam, Wil van der Heijden, Jan Naalden, Ad Holleman, Bernard Miserus, Albert Stoffelen en Fer Martens.  

  Moderne geschiedenis
  Op dit moment werkt een projectgroep aan het opnieuw inventariseren van de beschikbare informatie. In de loop van de tijd zullen we ook zeker proberen om deze pagina verder uit te breiden met leuke weetjes over Beek Vooruit.

  Seizoen 2011/2012
  Nadat het een seizoen eerder op het laatste nippertje toch nog mis ging, promoveerde Beek Vooruit 1 in seizoen 2011/2012 wél van de 4e klasse naar de 3e klasse onder leiding van trainer Hans Talboom.

  Seizoen 2012/2013
  Helaas kon het klassebehoud in het daarop volgende seizoen niet gerealiseerd worden. Als een gevolg daarvan speelt "Ut Urste" daarom het daarop volgende seizoen wederom vol inzet en ambitieus in de 4e Klasse C.

  Seizoen 2013/2014
  In het vierde seizoen onder Hans Talboom draaide Beek Vooruit na een slechte competitiestart wederom goed mee bovenin. Samen met Dubbeldam en DIA werd gestreden om het kampioenschap, waarmee de Dordtenaren uiteindelijk terecht gingen strijken. Voor DIA en Beek Vooruit restte de nacompetitie.

  Deze nacompetitie was zinderend. De 2e wedstrijd van de halve finale uit bij RCD leek het einde te worden totdat enkele minuten voor het eindsignaal de verlenging werd afgedwongen.
  Ook in de finale (over 2 wedstrijden) was de situatie voor de oranjehemden niet erg rooskleurig. Uiteindelijk werd echter ook uit bij WDS '19 hard en fair gestreden met een positief resultaat: promotie naar 3e Klasse B!

  Selectie Beek Vooruit 1 Seizoen 2013-2014

   

  Enkele belangrijke momenten in de verenigingshistorie:
  - dit seizoen werd de wachtlijst opgelost en stroomden zo'n 150 nieuwe leden in!
  - de club huurt extra velden in Buurtschap Lies om capaciteitsprobleem te tackelen
  - na ruim 17 jaar onafgebroken hoofdsponsorschap nam Rabobank afscheid

  Seizoen 2014/2015
  Doordat een aantal dragende krachten bij de promovendus stopten of vertrokken was het spannend om te zien hoe de nieuwe selectie vorm zou krijgen. Het aantrekken van trainer Arno Gabriëls was voor aanvang van het seizoen al reden voor opgetrokken wenkbrouwen bij veel voetballiefhebbers in de regio.

  De komst en/of terugkeer van een aantal spelers in combinatie met de doorstroming van talentvolle jeugd en senioren leidde tot een jonge selectie waarmee Beek Vooruit dit seizoen hoge ogen hoopt te gooien in de 3e klasse.

  Het hoodsponsorschap wordt voor de komende 5 jaar gezamenlijk opgepakt door een viertal sponsoren: Plugro Sport & Fashion, Hartgers Bouwservices, Café Bar De Stee en Schildersbedrijf Rosé Aarts.