G-team

G-team

Sinds 2017...

Sinds 1 september 2017 heeft Beek Vooruit het gewenste G-team, een team waarin mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, op een manier die bij hen past, kunnen (leren) voetballen.
Het begon destijds met 7 spelers, inmiddels zijn het er 11, variërend in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. En ondanks de leeftijdsverschillen is de harmonie binnen de groep perfect.
Anderhalf jaar na de start van het elftal is de invulling van het programma nog hetzelfde:
* Wekelijks wordt er getraind op woensdag van 18:45-19:45 uur.
* Daarnaast spelen ze per seizoen een 5-tal vriendschappelijke wedstrijden en 1 of 2 toernooien. Dit vooral om de spelers stap voor stap kennis te laten maken met het sportief bezig zijn in teamverband en te laten wennen aan de vereniging en de regelmaat rondom het spelen van voetbal.

De volgende stap: de KNVB G-competitie
Omdat we van mening zijn dat we minimaal 13 vaste spelers nodig hebben om aan een echte competitie deel te kunnen nemen. Dat is echter wel het doel voor het seizoen 2019-2020, om dan onder de officiële vlag van de KNVB in een echte G-competitie te gaan spelen.


Werkgroep G-voetbal Beek Vooruit: alles rondom het G-team
Rondom het team is de zogenoemde 'Werkgroep G-voetbal Beek Vooruit' opgericht. Daarin zitten Jan Naalden, Kees van den Beemt, Marjolein Looijmans en Niels Fasen. Zij houden zich volledig bezig met alles rondom het G-team, zoals het geven van de trainingen, activiteiten buiten het veld, contact met ouders/begeleiders van de spelers, subsidieaanvragen en promotie van het team binnen en buiten de vereniging. Maandelijks is er een vergadering, elk half jaar zijn er evaluatiegesprekken met de ouders en op die manier lukt het ons om het G-team, waarin “alles wat normaal kan normaal gaat en alles wat speciaal moet speciaal gaat”, zonder problemen mee te laten draaien in de prettige clubcultuur van Beek Vooruit. Het draagvlak binnen de vereniging voor het G-team is groot, wat zich uit in regelmatige belangeloze medewerking van leden als er iets voor het team georganiseerd wordt. De werkgroep zorgt voor regelmaat, structuur en vastigheden voor de kinderen, iets wat bij deze groep van essentieel belang is. En dat lukt goed, mede ook dankzij de steun die de ouders en andere betrokkenen ons geven.


Hartverwarmend
Bij optredens van het G-team op de velden van Beek Vooruit is de belangstelling altijd groot en hartverwarmend. Niet zelden volgt een ovationeel applaus van de talrijke toeschouwers wat voor de jongens een onvergetelijke ervaring is. Maar ook buiten het veld is het team zeer actief, zoals een avondje schaatsen voor mensen met een beperking bij Winter Wonderbeek en een bezoek aan een thuiswedstrijd van NAC. En binnenkort gaan ze op uitnodiging voor diverse activiteiten naar Manege Overbos. Voorts spelen ze elk jaar in het Rat Verlegh-stadion tijdens de jaarlijkse RABO G-voetbalmiddag, wordt er jaarlijks namens NAC door onze jongens een voorwedstrijd in het stadion van ADO Den Haag gespeeld tegen een G-team uit die stad en doen ze mee aan de landelijke G-voetbaldag van Coaches Betaald Voetbal in Barendrecht.


Interesse? Vragen? Aanmelden?
Er is nog steeds plaats voor spelers binnen ons G-team, ook voor personen van buiten Prinsenbeek Bent of kent u iemand die graag voetbalt, maar dat omwille van een geestelijke of lichamelijke beperking niet of moeilijk kan in een regulier elftal? Iedereen is meer dan welkom om eens vrijblijvend aan te sluiten bij de wekelijkse training. Bij interesse, vragen of aanmelding voor een training kunt u contact opnemen met Jan Naalden op nummer 06-14743556.

Terug naar boven