KNVB Spelerspas

Bijgewerkt: maart 2017

Vanaf 4 maart 2017 dienen speelgerechtigde spelers zonder geldige spelerspas ALTIJD een legitimatiebewijs bij zich te hebben !

Achtergrond
Het amateurvoetbal stapt het seizoen 2017-2018 over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone gaan.

Het mobiel digitaal wedstrijdformulier is een mooie ontwikkeling voor het amateurvoetbal. Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn positief, dat er is besloten door de KNVB om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.

Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’.

Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact worden de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteund bij de introductie van het mobiele digitaal wedstrijdformulier

Digitale spelerspassen
Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn. Per 4 maart 2017 is het daarom, voor dit lopende seizoen, toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspasVerlopen spelerspassen hoeven na 3 maart 2017 niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal.

KNVB site
Op KNVB Assist (http://www.knvb.nl/assist/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal) is alle beschikbare informatie gepubliceerd.

Belangrijkste samengevat
Vanaf 4 maart 2017 dienen speelgerechtigde spelers zonder geldige spelerspas ALTIJD een legitimatiebewijs bij zich te hebben !

Terug naar boven