• Beek Vooruit start met ledenparticipatie

  22 aug 2023 Beheerder
 • Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2023/2024 start Beek Vooruit met een systeem van ledenparticipatie wat ervoor gaat zorgen dat we nog beter dan voorheen een gastvrije vereniging kunnen zijn waarin we voor, door en met elkaar onze club draaiende houden. 
  Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2021 is ingestemd met de ontwikkeling van dit systeem. De afgelopen maanden is een commissie bezig geweest met de opzet en uitwerking hiervan. 

 • Waarom ledenparticipatie?
  Steeds meer verenigingen hebben moeite om vrijwilligers aan zich te binden. Dit heeft tot gevolg dat enkele activiteiten en zelfs voortbestaan in het gedrang komt. Dat is bij Beek Vooruit gelukkig nog niet aan de orde. Wij willen echter wel een stap maken die past bij een gezamenlijk gedragen vereniging waarin elk lid meedoet, zoals dat bij onze buurverenigingen al veel langer het geval is.

  Wat gaat dit betekenen?
  Dit betekent dat alle leden zich enkele uren op jaarbasis gaan inzetten. Voor de jeugd tot en met O17-2 geldt dat de ouder(s)/verzorger(s) hiervoor worden ingeschakeld. Let wel; rijbeurten naar uitwedstrijden tellen hierin niet mee. Trainers en leiders van teams worden uiteraard vrijgesteld.  

  Beek Vooruit zijn we samen!
  Het komend seizoen is een jaar van proefdraaien waarin 3 speerpuntactiviteiten zijn gedefinieerd; te weten (fiets)parkeerbeheer, kleedkamerbeheer en kantineondersteuning. De redenen hiervan zijn de volgende. 
   

  Wanneer niet een enkele betrokken vrijwilliger zorgt voor een ordentelijke plaatsing van fietsen, scooters en auto’s, is vooral op zaterdagen ons sportpark moeilijk begaanbaar. Hierdoor ontstaat een onveilige, rommelige situatie wat ook ten koste gaat van onze gastvrije uitstraling. Daarnaast is er een grote fysieke afstand tussen wedstrijdsecretariaat en kleedkamers wat zorgt voor onduidelijkheid en sleutelverlies. Tot slot is vast weleens opgevallen dat wij moeite hebben onze kantinebezetting op orde te hebben. Dat zorgt regelmatig voor latere opening en eerdere sluiting van onze keuken en in een enkel geval zelfs tot (eerdere) sluiting van de kantine. Dat is niet de uitstraling die wij als vereniging voorstaan. En daar gaan we met elkaar dus iets aan doen, want Beek Vooruit zijn we samen! 

  Nadere informatie
  Uiteraard beseffen we dat deze aanpassing in onze vereniging vragen kan oproepen. Wij zullen via coördinatoren en teamleiders voor de start van de competitie nader informeren op welke manier een en ander wordt georganiseerd. Mocht je voordat wij onze volgende informatieronde doen al prangende vragen hebben, dan kun je deze stellen via info@beekvooruit.nl. 

  Voor nu een fijne opstart van de eerste trainingsactiviteiten en wedstrijden gewenst! 

  Met sportieve groet, 

  Bestuur v.v. Beek Vooruit