• Tweede Kamer verkiezingen, ook goed voor Beek Vooruit!

  18 mrt 2021 Beheerder
 • Op woensdag 17 maart werden de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. Zoals al jaren gebruikelijk werd de Beek Vooruit kantine omgetoverd tot stemlokaal. Wat deze keer anders was, was dat de gehele bemanning van het stembureau bestond uit vrijwilligers van Beek Vooruit. Een regelrechte win-win situatie want:

  - de gemeente Breda had hierdoor extra vrijwilligers
  - Beek Vooruit heeft extra inkomsten in de clubkas  
  - de vrijwilligers hebben veel clubmensen gezien op een vertrouwde plek 

  Alleen maar voordelen dus in deze kille Corona-tijden. Beek Vooruit bedankt de vrijwilligers voor hun inzet!

 • Overdag werd met wisselende bezetting van 's ochtends zeven tot 's avonds negen uur het stembureau bemand. Stembureau voorzitter Lian Hermus had de hele dag de leiding over het stembureau. Er kwamen 1.055 mensen binnen die hun stem op hun favoriete partij uitbrachten. De hele dag was er dus volop aanloop wat goed was voor de sfeer! Een weerzien van vele bekenden. 

   

 • Vanaf 21.00 uur kwamen er nog een aantal vrijwilligers bij om de vele stemmen die deze dag bij Beek Vooruit werden uitgebracht te tellen. Het was voor de meesten even wennen om met de grote stembiljetten om te gaan, maar al snel werd de handigheid gevonden. Uiteindelijk waren de vrijwilligers om circa 23.30 uur klaar met de in totaal 1.055 stemmen. 

  Met de dag werd in totaal ruim € 1.500 opgehaald voor de verenigingskas van Beek Vooruit. Een mooie opbrengst in een financieel lastig jaar!